Öppna mobilmenyn

Tornet vård- och omsorgsboende

På Tornets vård- och omsorgsboende i Norsborg samsas varm omsorg med klimatsmarta och högteknologiska lösningar.

Ljusa lägenheter med den senaste utrustningen

Tornet har 54 lägenheter. På varje våningsplan finns också lägenheter förberedda för parboende. Lägenheterna är ljusa med stora fönster och fransk balkong. Badrummen är utrustade med höj- och sänkbara toalettstolar, handfat och duschar. Även annan inredning är tillgänglighetsanpassad, som till exempel trinettkök som kan användas av rullstolsburna, och hatthyllor som går att ställa in individuellt.

Personal

På Tornet finns personal på plats dygnet runt. De boende har också tillgång till sjuksöterska, dietiskt, sjukgymnast, arbetsterapeut och läkare vid behov.

Aktiviteter

På Tornet ordnas en rad gemensamma aktiviteter. Tornet har också en el-cykel som de äldre kan ta en tur med tillsammans med personalen, anhöriga eller andra medborgare som gått utbildning till cykelförare.

Spa-avdelning, sällskapsutymmen och restaurang

På varje avdelning finns gemensamma kök och vardagsrum. Sällskapsutrymmena är vackert inredda i nymodern 50-talsstil, med utgång till stora altaner med gott om plats för att rulla ut såväl sängar som rullstolar. Det finns också en spa-avdelning med höj- och sänkbart badkar och taklyft för de med stora rörelsehinder. I bottenplan finns kiosk och restaurang. All mat lagas på Tornet.

Ljuskonst och Sinnenas trädgård

I trädgården finns rabatter, slingriga gångvägar, ett inglasat uterum samt pallkragar i bekväm höjd där de äldre kan odla tillsammans med personalen. Trädgården, restaurangen på bottenplan och de gemensamma utrymmena på boendet har ljuskonstverk av konstnären Sascha Huber.

Klimatsmart

150 kvadratmeter solpaneler på taket försörjer lägenheter och restaurangköket med varmvatten. Byggnaden har det senaste inom isolering vilket ger en extremt låg energiförbrukning.

Ät lunch på Tornets restaurang

Öppet: alla dagar klockan 11–13
Två lunchalternativ varje dag. Sallad, bröd och kaffe ingår. Pensionärer 50 kronor, övriga 55 kronor. Se meny längre ner.

Kontakt

Hans Nygren, tf enhetschef
telefon: 070-527 26 82
e-post: hans.nygren@botkyrka.se

Senast uppdaterad: 03 september 2020

Hitta på sidan