Öppna mobilmenyn

Allégården vård- och omsorgsboende

Entré Allégården

Allégården ligger i ett vackert villakvarter ca 500 meter från Tumba centrum.

Fastigheten är nyrenoverad och har 60 lägenheter. Storleken på lägenheterna varierar från 28 kvm till 43 kvm. Alla lägenheter har pentry och väl tilltagna badrum.

Boendet har 6 avdelningar varav 5 är för personer med demenssjukdom. En avdelning är riktad mot yngre personer med demenssjukdom. Vi har inga lägenheter för parboende.

Allégården har även en dagverksamhet.

Aktiviteter

På Allégården finns en stor samlingssal där vi samlas för olika aktiviteter som gruppgymnastik, bingo, frågesport, olika bollspel med mera. Där har vi dessutom middagar, musikunderhållning och dans med jämna mellanrum. Högtider uppmärksammas alltid lite extra.

På plan 2 har Allégården ett samvarorum som vi kallar Caféet där vi har en öppen spis. På plan 2 har vi också ett rum där anhöriga/närstående har möjlighet att sova över.

På de enskilda avdelningarna finns gemensamma utrymmen där vi kan äta mat, fika, umgås och ha aktiviteter tillsammans.

Allégården har stora balkonger som vetter ut mot två öppna, vackra innergårdar. Här finns utrymme för promenader eller en fika under bar himmel. Ibland har vi besök av musiker eller teatergrupp som underhåller på gården. Vi odlar lite grönsaker, bär och frukt till husbehov.

Mat och måltider

Frukost lagas och serveras i de egna köken på varje avdelning. Lunch och middag kommer från köket på Tornet vård- och omsorgsboende. Tillbehör som potatis, ris och pasta och även mellanmål tillagas på varje avdelning. Måltiderna äts gemensamt men kan också ätas i den egna lägenheten för den som så önskar.

Personal

Allégården har undersköterskor och vårdbiträden på plats dygnet runt. Sjuksköterska är i tjänst dagtid måndag till fredag. Kvällar, nätter och helger arbetar joursjuksköterska. Läkare är knuten till boendet och finns på plats efter behov, dock minst en dag per vecka. Våra boende har också tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast vid behov.


Adress

Allégården
Allévägen 5-7
147 31 Tumba

Åka hit kommunalt: Pendeltåg till Tumba Station. Därifrån buss 715 till Björkhaga skola eller cirka 12 minuters promenad från Tumba station.

Kontakt enhetschef

Pia Åsberg, enhetschef
telefon: 0708-86 14 59
e-post: pia.asberg@botkyrka.se

Elisabeth Hagberg, enhetschef
telefon: 070 889 20 55
e-post: elisabeth.hagberg@botkyrka.se

Senast uppdaterad:

Hitta på sidan