Öppna mobilmenyn

Matlåda

Du kan köpa färdiga matlådor genom äldreomsorgen om du inte längre klarar att laga din mat själv. För att få matlåda behöver du inte ha annan hjälp av hemtjänsten.

Matlådorna kostar 49 kronor styck. Du betalar en fastställd avgift för leveransen.

Ansök om matlåda

Matlåda ansöker du om hos en biståndshandläggare.

Du kan välja mellan många olika rätter och du som har allergi eller särskilda medicinska, religiösa eller etiska skäl kan få maten anpassad efter just dina behov.

Ansök via e-tjänst

Du beställer maten

Hemtjänstens personal som tar hand om din beställning och meddelar Sodexo dina val av mat. Beställningen tas upp veckan före leverans.

Maten levereras hem till dig

En gång i veckan får du en leverans med matlådor hem till dig, tillsammans med en matsedel. Maten kommer i portionsförpackningar utan syre. Det gör att maten håller i upp till 10 dagar.

Förvara maten kallt

Du förvarar matlådorna i kylskåpet och värmer själv i mikro eller på spis/ugn. Du kan också få hjälp av hemtjänstpersonalen att värma din mat.

Senast uppdaterad:

Om matlådorna

Företaget Sodexo är producent och leverantör av maten. Deras kök, Stjärnköket, tillhör ett av Europas modernaste storkök och ligger i Sigtuna norr om Stockholm.

Maträtterna tillagas enligt traditionell kokkonst och kyls sedan snabbt ner till +3°C. Maten packas i enportionsförpackningar utan syre, vilket gör att maten håller i 10 dagar efter leverans.

Avbeställa mat

Om du behöver avbeställa mat så hör du av dig till hemtjänsten senast kl 09.00 dagen innan leverans. Avbeställer du inte maten före detta klockslag är du skyldig att betala för hela veckans leverans. Det går inte att avboka enstaka måltider eller att få maten levererad på en annan dag. 

Om du inte är hemma när maten levereras

Är du till exempel på sjukhus levereras maten till hemtjänstens lokal. Hemtjänsten ser till att du får matlådorna, medela dem när du är tillbaka.

Hjälp att ansöka om matlåda

Telefon 08-530 610 00
Besök kommunens medborgarkontor