Öppna mobilmenyn

Välj din hemtjänst

En man i vård- omsorgskläder och en äldre kvinna.

I september kan du som har rätt till hemtjänst välja mellan fem utförare: fyra privata hemtjänstföretag eller Botkyrka kommuns hemtjänst. Avgiften är densamma vilken hemtjänst du än väljer, och du får samma stöd enligt ditt biståndsbeslut.

Vi vill att du ska få större möjligheter att påverka din vardag. Därför har vi infört ökad valmöjlighet inom hemtjänsten. Det betyder att du som har rätt till hemtjänst kan välja mellan kommunens hemtjänst eller hemtjänst i privat regi som kommunen har avtal med.

Här är utförarna

Samtliga utförare ger hemtjänst till medborgare i hela Botkyrka kommun. Privata hemtjänstutförare ger stöd mellan klockan 07.00 och 23.00. Insatser mellan klockan 23.00 och 07.00 utförs av Botkyrka kommuns nattverksamhet.

Här kan du jämföra alla utförare

Du kan också välja att läsa mer om varje utförare:

Aros omsorg

Botkyrka kommun

Eveo

Nyckeln hemtjänst

SAAND

Fler valmöjligheter med tiden

Vi är noga med att du ska få bästa möjliga omsorg, vilken hemtjänst du än väljer. Vi bygger därför ut valmöjligheterna stegvis för att säkerställa kvaliteten. Det innebär att du i september har möjlighet att välja utförare av hemtjänst, men att du kanske inte får det val du gjort på en gång, utan kan ställa dig i kö. Under tiden som du står i kö får du stöd från den utförare som har ledigt utrymme.

Måste jag välja?

Nej, du behöver inte välja. Om du inte väljer får du stöd av den hemtjänst som har ledigt utrymme.

Vill du veta mer?

Ring 070-239 02 81 så berättar vi om dina möjligheter att välja och svarar på dina frågor. Du når oss måndag-torsdag 8-16 och 8-14 på fredagar.

Du kan också kontakta oss via valmojlighet.hemtjanst@botkyrka.se.

Senast uppdaterad: 08 september 2020

Här väljer du hemtjänst

Ange ditt val i e-tjänsten eller på den valblankett som du får hemskickad. Du som har beviljats hemtjänst kan välja utförare.

Välj via e-tjänsten

Senast 30 september

Ange ditt val i e-tjänsten eller på den valblankett som du får hemskickad. Om du använder blankett ska du lägga den i det förfrankerade kuvertet och posta.

Senast 15 december

Du får besked via posten om du fått den utförare du har valt.

Januari 2021

Du kan få stöd av den hemtjänst du själv har valt.