Öppna mobilmenyn

Välj din hemtjänst

Du som har rätt till hemtjänst kan välja mellan fem utförare: fyra privata hemtjänstföretag eller Botkyrka kommuns hemtjänst. Avgiften är densamma vilken hemtjänst du än väljer, och du får samma stöd enligt ditt biståndsbeslut.

Vi vill att du ska få större möjligheter att påverka din vardag. Därför har vi infört ökad valmöjlighet inom hemtjänsten. Det betyder att du som har rätt till hemtjänst kan välja mellan kommunens hemtjänst eller hemtjänst i privat regi som kommunen har avtal med. Under hösten pågår valet av utförare och i januari 2021 är utförarna på plats och ger stöd till medborgarna.

Utförarna har begränsat utrymme

Vi är noga med att du ska få bästa möjliga omsorg, vilken hemtjänst du än väljer. Därför har utförarna begränsat utrymme. Det innebär att du har möjlighet att välja utförare av hemtjänst, men att du kanske inte får det val du gjort på en gång, utan kan ställa dig i kö. Under tiden som du står i kö får du stöd från den utförare som har ledigt utrymme. Om du inte väljer får du stöd av den hemtjänst som har ledigt utrymme.

Vill du veta mer?

Kontakta din biståndshandläggare via medborgarcenter 08-530 610 00

Du kan också kontakta oss på telefon 070-239 02 81 mellan kl. 10-11 och 14.30-15.30 (vardagar), eller via e-post.