Öppna mobilmenyn

Mötesplatser för dig som är över 60 år

Anpassad öppning av mötesplats Tumba

Från 21 september 2020 öppnas mötesplats Tumba i anpassad form för att minska risken för smittspridning av coronaviruset. Endast gymmet är öppet för deltagare som bokat tid i förväg via bokningsschema på ytterdörren. Från måndag 5 oktober kan max två träningstillfällen bokas per deltagare i veckan och max 10 deltagare åt gången. Café, omklädningsrum och duschar hålls stängda. Kom omklädd till gymmet. Terminskorten för vårterminen är giltiga året ut.

Mötesplats Tumba

På Mötesplats Tumba kan du träna på gym, bada bastu, träffa nya vänner eller bara sitta i solrummet och ha det skönt. Här finns också ett kafé där du kan köpa fika och goda smörgåsar. Inbetalningskort för alla avgiftsbelagda aktiviteter finns på mötesplatsen.

Träning i gymmet

Mötesplats Tumba har ett välutrustat gym med maskiner för att träna hela kroppen. Ring för att boka tid så får du instruktioner innan du börjar. Träningskort kostar 550 kronor per termin och i denna avgift ingår även ”hopplös” gymnastik och dansgympa.

Qi-gong

Tio gånger 150 kronor. Ring för anmälan.

Vattengymnastik

Tekniska problem har gjort att vi tvingas tömma bassängen. Från och med 1 oktober 2019 kan vi därför tyvärr inte erbjuda vattengymnastik längre.

Bastu

Öppettider måndag 7–19.30, tisdag-torsdag 7–16.30, fredag 7–15.
Torsdagar: Herrbastu kl. 7–11.30, dambastu 12–16.30. Övriga dagar är det gemensam bastu för herr/dam. Dusch/bastu 150 kr/termin (gratis för dig som har gymkort).

Solrum

Solrummet ”Mauritius” har sköna solstolar, sandstrand och nästan äkta solstrålar med 33 graders värme. Ta med solglasögon och egen handduk att lägga på stolen. Ring för att boka tid eller boka plats. Det är bara du som är 60+ och bor i Botkyrka kommun som kan utnyttja solrummet.

Tillfällig gymnastiksal i gymet

På grund av renoveringen på Tumba vård- och omsorgsboende har vi ingen gymnastiksal. Under tiden renoveringen pågår har vi bokat mötesplatsens gym på tisdagar och torsdagar klockan 10-11. Gymmet används då av gymnastikgruppen (högst 20 personer). Övriga tider är det fritt fram för alla andra att styrketräna i vårt gym.

Vi är rädda om dem med allergi

På Mötesplats Tumba håller vi med parfymfri duschtvål/schampo och handtvål. Därmed tänker vi på alla astmatiker och doftallergiker. Tillsammans kan vi minska risken att de blir sjuka.

Mötesplats Grödinge

OBS! Cafédelen på mötesplats Grödinge är stängd tills vidare på grund av coronaviruset.

Mötesplats Grödinge ordnar en rad härliga aktiviteter varje höst och vår. Här finns också ett minigym (gratis!), en bokbytarkorg för lässugna. Var med i någon av mötesplatsens aktiviteter eller bara titta in en stund.


Senast uppdaterad: 30 september 2020

Kontakt mötesplats Tumba

Adress: Samaritvägen 2, Tumba
Telefon: 073-421 87 50
Enhetschef: Lena Österlund
Telefon: 070-548 59 60
E-post: lena.osterlund@botkyrka.se

Kontakt mötesplats Grödinge

Enhetschef: Birgitta Mörk
Telefon: 070-955 71 80