Öppna mobilmenyn

Sommarvistelser på Botvidsgården

Strax utanför Trosa ligger Botvidsgården i ett naturskönt, stilla skogsområde vid Hållsvikens strand. Under sommaren 2020 erbjuder Botkyrka kommun vistelser och dagsutflykter till Botvidsgården för medborgare i kommunen som har hemtjänst. Den 31 mars är sista dag att anmäla intresse.

Utsikt över en sjö

Botvidsgården var från början en kollogård, men ägs nu av Botkyrka kommun.

Följ med till Botvidsgården och träffa nya vänner

Sommaren 2020 erbjuder Botkyrka kommun dig som har hemtjänst möjlighet att komma ut till Botvidsgården, utanför Trosa. Du kan anmäla intresse för vistelse med övernattning två nätter eller för att åka på en dagsutflykt. När du kommer till Botvidsgården träffar du nya bekanta som också bor i Botkyrka kommun. Tillsammans upplever vi miljön runt Botvidsgården. Vi gör olika aktiviteter som till exempel allsång, frågesport, högläsning, filmvisning, bakning, sittgymnastik. Vi hjälps åt efter förmåga med de dagliga sysslorna: lagar mat och äter tillsammans. Personal från hemtjänsten finns med och organiserar vistelsen.

Om Botvidsgården

Botvidsgården var från början en kollogård, men ägs nu av Botkyrka kommun. Gården är nyrestaurerad med generösa enskilda sovrum, delade badrum, ett stort gemensamt kök och vardagsrum med öppen spis. Från den stora terrassen är det en vidsträckt utsikt över hav och skog och utanför knuten finns en promenadväg som leder ned till bryggan. Botvidsgården ligger en dryg timmes bussfärd från centrala Tumba. Botvidsgården används av vård- och omsorgsförvaltningen för dagsutflykter och vistelser för medborgare inom omsorgen.

Tillgänglighet på Botvidsgården

Botvidgården är till viss del tillgänglighetsanpassad. Ange därför i din ansökan om du har någon funktionsnedsättning, så kan vi bättre möta dina behov.

Vistelse med övernattning eller dagsutflykt

Du som bor i Botkyrka kommun och har hemtjänst kan ansöka om att få åka till Botvidsgården, och det finns två olika former för vistelse. För att kunna åka på vistelse med två övernattningar på Botvidsgården behöver du kunna utföra dina dagliga rutiner och personlig omvårdnad på egen hand utan stöd av annan person. Du som har behov av hjälp med dagliga rutiner och personlig omvårdnad har möjlighet att anmäla intresse för dagsutflykt till Botvidsgården.

Blir det fler sökande än det finns platser kommer ett urval att ske, och då prioriterar vi dig som har behov av gemenskap och sociala kontakter. Sista dag att anmäla intresse är 31 mars 2020, men ansök gärna så snart som möjligt. Vi fördelar platserna löpande.

Vad kostar det?

Kostnaden för en vistelse med övernattning är 1000 kronor. I kostnaden ingår mat, boende, aktiviteter och bussresa tur och retur. Kostnaden för vistelsen läggs på fakturan för din hemtjänst efter vistelsen.

Kostnaden för en dagsutflykt är 350 kronor. I kostnaden ingår mat, aktiviteter och bussresa tur och retur. Kostnaden för dagsutflykten läggs på fakturan för din hemtjänst efter vistelsen.

IntresseanmälanSenast uppdaterad: 04 mars 2020

Hitta på sidan