Öppna mobilmenyn

För barn med separerade föräldrar

Att dina föräldrar flyttar isär kan vara en stor omställning för dig. Det kan kännas bra att få tala med andra barn som varit med om samma sak.

Att dina föräldrar flyttar isär kan vara en stor omställning för dig. Det kan kännas bra att få tala med andra barn som varit med om samma sak. Du kan få träffa andra barn som vet hur det är i våra grupper "Skilda världar". Grupperna är för barn med föräldrar som bor på olika håll eller som håller på att separera. Personal från familjerätten på socialtjänsten håller i grupperna.

Du får träffa andra barn i en liknande situation


I gruppen får du dela med dig av tankar och upplevelser i samband med dina föräldrars separation, till exempel hur det är att ha två hem, hur du klarar förändringar, vad som kan kännas jobbigt men också vad som är positivt med att dina föräldrar inte längre bor tillsammans.

Träffarna ska ge stöd

Träffarna är efter skolan. Vi talar tillsammans om din situation. Meningen med träffarna är att du ska få möjlighet att:

  • träffa andra barn i en liknande situation
  • tala om hur livet ser ut och hur du känner dig
  • må bättre och känna dig trygg
  • tänka på vad just du behöver

Gruppträffarna är för barn från 7 till och med 12 år och som har föräldrar som är separerade eller aldrig har bott tillsammans. Vi träffas i två timmar en gång i veckan, cirka 10 gånger. Vi inleder med ett samtal med barn och föräldrar där ni får mer information om vad träffarna innehåller.

Är du intresserad av att delta våren 2021?
Skicka e-post till anhorigstod@botkyrka.se eller ring 0724-53 05 38 (Saber Mehdizadeh).

Senast uppdaterad: 17 september 2020