Öppna mobilmenyn

Information kring corona till föreningar

Från 25 januari håller våra idrottsanläggningar inomhus öppet för föreningsverksamhet för barn födda 2005 eller senare. Idrottsanläggningar utomhus är även öppna för de som är födda 2004 eller tidigare.

I övrigt är regeringens rekommendation att hålla icke-nödvändig verksamhet som drivs av staten, regioner eller kommuner stängda.

Så här har vi öppet för föreningar

Idrottsanläggningar inomhus och utomhus

25 januari öppnar vi inomhus och utomhus för aktiviteter för barn födda 2005 eller senare. Dock med nya begränsningar i antal personer som samtidigt får befinna sig i lokalerna, i enlighet med pandemilagen.

Idrottsanläggningarna utomhus öppnar även för personer födda 2004 eller senare den 25 januari. För idrottsanläggningar utomhus gäller Folkhälsomyndighetens Nationella allmänna råd för att minska smittspridning.

Utöver de två vinterunderhållna konstgräsplanerna på Brunna IP och Brantbrinks IP kommer två ytterligare planer (Alby IP och Storvretens IP) att öppnas den 25 januari för att möjliggöra organiserad utomhusträning. Reservation för att snöröjning görs när vädret tillåter det.

De bekräftade bokningar som sedan tidigare ligger i systemet gäller från och med den 25 januari.

Observera:

  • Ingen publik eller medföljare tillåts på anläggningarna.
  • Inget ombyte, dusch eller samlingar får ske i omklädningsrummen. De hålls endast öppna för att säkerställa god tillgång till wc och rinnande vatten.

Botkyrkas badhus

  • Öppnar för föreningsverksamhet för barn födda 2005 eller senare den 25 januari.
  • Öppnar för skolverksamhet den 1 februari.

All verksamhet har begränsade öppettider/träningstider och antal personer som kan delta i verksamheterna samtidigt. Mer information kommer att finnas på badhusens sidor.

Botkyrka rackethall

Öppnar 25 januari för skol- och föreningsverksamhet för barn födda 2005 eller senare. Mer information kommer att finnas rackethallens sidor.

Max antal besökare på anläggningarna

Den nya pandemilagen innebär att varje besökare ska kunna ha plats för 10 kvm vardera i våra inomhuslokaler.

Alla inomhusanläggningar som hyrs ut av kultur- och fritidsförvaltningen kommer därför att skyltas upp med information om antal tillåtna besökare som kan vara i lokalen samtidigt.

Kommunen har som ägare av lokalerna gjort en bedömning av rimligt antal besökare för att kunna hålla avstånd, vilket i flera fall innebär att varje besökare ska kunna ha plats för mer än 10 kvm själv.

För specialidrottslokaler som exempelvis kampsport och gymnastik gäller begränsningar utifrån lokalens specifika förutsättningar, kontakta lokalbokningen@botkyrka.se för mer information.

Ansvar för att följa rekommendationerna ligger hos föreningen

Smittoläget i regionen är fortsatt allvarligt. Den som organiserar aktiviteter, alltså föreningen, har ansvar för att se till att Folkhälsomyndighetens föreskrifter följs.

Om föreningen inte följer råden kan polismyndigheten ge böter och kommunen kan stänga av föreningen från att boka kommunala anläggningar i fortsättningen.

Idrottsföreningar ska också ha kunskap om och följa sina respektive specialidrottsförbunds rekommendationer, för att minska smittspridning i verksamheten.


Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad: