Öppna mobilmenyn

Mötesplatser för dig som är över 60 år

Mötesplatser för seniorer är stängda

Från och med den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Folkhälsomyndigheten betonar att både individer och verksamhetsansvariga har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning. Med anledning av de detta har stängningen av Mötesplats Grödinge och Mötesplats Tumba förlängts.

Botkyrkas mötesplatser för seniorer höll stängt sedan i mars 2020, men öppnade igen i anpassad form den 21 september. Sedan smittspridningen av covid-19 ökat kraftigt i Stockholmsområdet under flera veckor införde Folkhälsomyndigheten skärpta allmänna råd riktade mot Stockholms län den 29 oktober. Råden gällde till den 13 december och ersätts den 14 december med skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd.

Mötesplatserna fortsätter med anledning av detta att hållas stängda.

Mötesplats Tumba fortsätter i lokalerna på Samaritvägen

Botkyrka kommun har under en tid arbetat med att hitta nya lokaler för Mötesplats Tumba, efter att fastighetsägaren aviserat hyreshöjningar och omfattande kostnader för renovering. Nu har kommunen och fastighetsägaren hittat en lösning som möter kommunens tidigare krav på förändringar i befintliga lokaler på Samaritvägen i Tumba. Mötesplatsen fortsätter verksamheten på Samaritvägen, och lokalerna renoveras.

Mötesplats Tumba

På Mötesplats Tumba kan du träna på gym, bada bastu, träffa nya vänner eller bara sitta i solrummet och ha det skönt. Här finns också ett kafé där du kan köpa fika och goda smörgåsar. Inbetalningskort för alla avgiftsbelagda aktiviteter finns på mötesplatsen.

Träning i gymmet

Mötesplats Tumba har ett välutrustat gym med maskiner för att träna hela kroppen. Ring för att boka tid så får du instruktioner innan du börjar. Träningskort kostar 550 kronor per termin och i denna avgift ingår även ”hopplös” gymnastik och dansgympa.

Qi-gong

Tio gånger 150 kronor. Ring för anmälan.

Vattengymnastik

Tekniska problem har gjort att vi tvingas tömma bassängen. Från och med 1 oktober 2019 kan vi därför tyvärr inte erbjuda vattengymnastik längre.

Bastu

Öppettider måndag 7–19.30, tisdag-torsdag 7–16.30, fredag 7–15.
Torsdagar: Herrbastu kl. 7–11.30, dambastu 12–16.30. Övriga dagar är det gemensam bastu för herr/dam. Dusch/bastu 150 kr/termin (gratis för dig som har gymkort).

Solrum

Solrummet ”Mauritius” har sköna solstolar, sandstrand och nästan äkta solstrålar med 33 graders värme. Ta med solglasögon och egen handduk att lägga på stolen. Ring för att boka tid eller boka plats. Det är bara du som är 60+ och bor i Botkyrka kommun som kan utnyttja solrummet.

Tillfällig gymnastiksal i gymet

På grund av renoveringen på Tumba vård- och omsorgsboende har vi ingen gymnastiksal. Under tiden renoveringen pågår har vi bokat mötesplatsens gym på tisdagar och torsdagar klockan 10-11. Gymmet används då av gymnastikgruppen (högst 20 personer). Övriga tider är det fritt fram för alla andra att styrketräna i vårt gym.

Vi är rädda om dem med allergi

På Mötesplats Tumba håller vi med parfymfri duschtvål/schampo och handtvål. Därmed tänker vi på alla astmatiker och doftallergiker. Tillsammans kan vi minska risken att de blir sjuka.

Mötesplats Grödinge

OBS! Cafédelen på mötesplats Grödinge är stängd tills vidare på grund av coronaviruset.

Mötesplats Grödinge ordnar en rad härliga aktiviteter varje höst och vår. Här finns också ett minigym (gratis!), en bokbytarkorg för lässugna. Var med i någon av mötesplatsens aktiviteter eller bara titta in en stund.


Senast uppdaterad:

Kontakt mötesplats Tumba

Adress: Samaritvägen 2, Tumba
Telefon: 073-421 87 50
Enhetschef: Lena Österlund
Telefon: 070-548 59 60
E-post: lena.osterlund@botkyrka.se

Kontakt mötesplats Grödinge

Birgitta Mörk
Telefon: 070-955 71 80

Senast uppdaterad: