Öppna mobilmenyn

Instrument och sång på Botkyrka kulturskola

Med utgångspunkt i glädje och skaparlust erbjuder vi ett brett kursutbud inom både instrument och sång, för att du ska kunna få utvecklas på dina egna villkor.

All undervisning sker i grupp. Kurser i instrumentspel kan bokas tidigast från 8 års ålder. Se nedan vilka åldrar som gäller för respektive instrument.

Träblåsinstrument

Ålder: från årskurs 3

Blockflöjt, tvärflöjt, oboe, klarinett, saxofon och fagott. Väljer du något av träblåsinstrumenten får du möjlighet att vara med i någon av våra många ensembler och orkestrar. I undervisningen ingår både notläsning, gehörsspel och teknik. Alla träblåsinstrument utom blockflöjt kan du hyra på kulturskolan.

 

Bleckblåsinstrument

Ålder: från årskurs 3

Trumpet, horn, trombon, baryton och tuba. Med dessa instrument får du möjlighet att vara med i någon av våra många ensembler och orkestrar. I undervisningen ingår både notläsning, gehörsspel och teknik. Alla bleckblåsinstrument kan du hyra på kulturskolan.

 

Stråkinstrument

Ålder: från årskurs 3

Fiol, altfiol, nyckelharpa och cello. Från och med andra terminen deltar du i en av stråkorkestrarna eller någon annan ensemble på kulturskolan. I undervisningen ingår både notläsning, gehörsspel och teknik. Kulturskolan har stråkinstrument som du kan hyra. De finns i alla storlekar. Vi hjälper dig att hitta ett instrument som passar just dig.

 

Gitarrinstrument

Ålder: från årskurs 3

Gitarr, elgitarr, saz och elbas. Väljer du något av gitarrinstrumenten får du möjlighet att vara med i någon av våra gitarrorkestrar eller rock- och popgrupper. I undervisningen ingår både notläsning, gehörsspel och teknik.

 

Piano

Ålder: från årskurs 3

På piano har du många möjligheter att spela tillsammans med andra. Undervisningen för nybörjare sker alltid i grupp och vi spelar tillsammans redan från början. I undervisningen ingår både notläsning, gehörsspel, ackordspel och teknik.

 

Sång

Ålder: från årskurs 3

I sångundervisningen får du utveckla din röst utifrån dina egna förutsättningar. Du lär dig sång-och andningsteknik och får sjunga i många olika genrer. Om du vill får du sjunga på konserter.

Kör

Ålder: från årskurs 3

Att sjunga i kör är kul och till oss är alla välkomna! Vi arbetar åldersindelat och sjunger sånger i olika genrer. Körerna deltar också i våra konserter.

Musikal

Ålder: fån årskurs 5

Här arbetar du tillsammans med en sångpedagog och en danspedagog med grunderna i sång och dans. Vi blandar olika genrer och sätter ihop shownummer till en föreställning.

 

Slagverk

Ålder: från årskurs 3

I slagverksundervisningen arbetar vi med olika stilar och genrer, notläsning och instrumentkännedom. I vår slagverksstudio finns allt - trumset, marimba, vibrafon, congas, klockspel, djembetrumma och mycket mer. Som slagverkare finns många ensembler och orkestrar att välja mellan, i blandade stilar och genrer.

 

Musikproduktion

Ålder: från årskurs 6

På lektionerna jobbar vi med att lära oss hur våra ljudredigeringsprogram fungerar, hur man kan skriva låtar, producera låtar, mixa, spela in, använda samples etc. Undervisningen kräver tillgång till laptop (PC eller Mac).

Ensemble

På Botkyrka kulturskola har du möjlighet att vara med i en mängd olika orkestrar och ensembler. Att delta i ensemble på ditt instrument kostar inget extra. Det ingår i priset för din kurs.

Botkyrka kulturskola har även en mängd smågrupper, allt från slagverksensembler till rockband. Kanske har du själv en idé om vad just du vill spela?

Senast uppdaterad:

Kontakt

E-post: kulturskolan@botkyrka.se

Telefonnummer: 08-530 611 83

Telefontider:
Måndag, tisdag och torsdag kl. 10.00-12.00
Onsdag kl. 14.00-16.00

Besöksadress:
Utbildningsv. 2B, Tumba

Senast uppdaterad: