Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Håll Botkyrka rent

Tillsammans gör vi Botkyrka ännu finare och renare från skräp och vi kastar ingen skit, varken på marken eller naturen. Vinnarna blir alla som bor och vistas i Botkyrka, djuren och naturen. Bli en skräphjälte du med!

Det är lätt att bli en skräphjälte. En stor insats du kan göra är att alltid kasta ditt eget skräp i papperskorgar eller soptunnor. Du kan också gå ett steg längre och plocka upp skräp från marken och kasta det där det hör hemma.

Skräpplockardagarna 2023

Häng med på Skräpplockardagarna. I Botkyrka kastar vi ingen skit! Välkommen till en dag fylld med roliga aktiviteter, lärande och engagemang för renhållning! Oavsett om du är ung eller gammal, är du inbjuden att vara med och lära dig mer om hur vi kan ta hand om vår miljö.

Var med och bli en skräphjälte under Skräpplockardagarna.


Vecka 17 är det Skräpplockardagarna. Det är en årlig kampanj då skolklasser i hela Sverige är ute och plockar skräp. I år har över 60 skolor och förskolor i Botkyrka anmält sig till Skräpplockardagarna.

Kommunen anordnar också skräpplockarevenmang för allmänheten. Då är du hjärtligt välkommen att vara med och bli en skräphjälte. I Fittja, Hallunda - Norsborg och Riksten bjuder vi alla skräphjältar på grillad korv.

Här hålls skräpplockarevenemangen:

  • Riksten, Rikstens skola (skolgården), Flygarvägen 5 kl 14.30-17.00, 25/4.
  • Tumba – Sven Tumbas Park, Sedelvägen 146. Kl 13-16, 26/4.
  • Fittja - Regnbågsparken, Värdshusvägen 10. Kl 16-19, 27/4.
  • Hallunda-Norsborg - Vallmoparken, Lokes väg 2. Kl 16-19, 27/4.

Evenmangen arrangeras i samarbete med Rikstens hjärta, Botkyrkabyggen, Willhem, Kungsvåningen, Hyresgästföreningen, Balder, Fittja Pulsen och Föreningsrådet.

Plocka skräp - och vinn biobiljetter

Bingobricka med rutor. I varje ruta finns en sorts skräp.

Så här ser bingobrickan ut.

Samla skräp och när du får tre i rad postar du en bild på skräpet i din bingorad på Instagram och taggar bilden med #BotkyrkaSkräpbingo. Lägg också till platsen där skräpet är plockat.

Lycka till! Och kom ihåg att plocka säkert.


Tävlingen pågår mellan den 24 april och 12 maj. Vinnarna av biobiljetterna dras den 16 maj och kontaktas genom ett direktmeddelande här på Instagram.Tävlingen är inte sponsrad och sker inte i samarbete med Instagram.

Visste du att

  • det slängdes mindre skräp i Botkyrka under förra året än året innan
  • det slängdes cirka 28 750 fimpar varje dag i Botkyrka under 2022
  • om det redan är skräpigt på en plats så kastar fler sitt skräp på marken
  • skräpiga platser upplevs mer otrygga?


Relaterade sidor

Senast uppdaterad:

Läs mer om nedskräpning

Du hittar mer information om nedskräpning och skräpplockning på Håll Sverige rents webb.

Relaterade sidor

Senast uppdaterad: