Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Vägledning

Om du ska söka bygglov eller vill göra någon annan åtgärd på din fastighet och känner dig osäker på till exempel vilka handlingar du behöver, kan det vara bra att boka ett vägledande möte med en handläggare.

Det vi behöver veta när du bokar är:

  • Vilken fastighetsbeteckning det gäller. Fastighetsbeteckningen kan du hitta på kommunens webbkarta.
  • Namn och telefonnummer till dig som bokar vägledningstid. Det behöver vi veta för att kunna kontakta dig, till exempel om det skulle vara något som är oklart.
  • En kort beskrivning om vad det är som du söker bygglovet för.

Syftet med vägledningen

Vägledningen är till för att hjälpa dig med till exempel vilka handlingar som krävs för ditt ärende och därmed förbereda dig inför bygglovsprocessen. Du som planerar att ansöka ska också ha möjlighet att få tydlig information om åtgärdens förutsättningar så tidigt och möjligt. Exempel kan vara svar på frågor om vad detaljplanen innebär, vad som bedöms i en ansökan, vad plan- och bygglagen säger och om det finns andra alternativ.

Boka tid för vägledning

Du kan boka tid för vägledning med bygglovshandläggare måndagar klockan 14-18. Observera att vägledning sker via telefon, e-post eller videolänk.

Boka tid i vår e-tjänst (privatperson)

Boka tid i vår e-tjänst (företag)

Senast uppdaterad:

Kontakta bygglovsenheten

Telefon: 08-530 610 37

Telefontider: måndag, onsdag
och fredag kl. 9-10. Tisdag kl. 13-14.

E-post: bygglov@botkyrka.se

OBS! Under perioden 19 december till och med 9 januari har vi uppehåll för våra vägledningstider. Vi startar med vägledningstider igen den 16 januari 2023.

Ansök om bygglov

Senast uppdaterad: