Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Förändringar som kräver anmälan

I vissa fall behöver du inte söka bygglov, men ändå anmäla till kommunen om du ska göra förändringar på ditt hus eller tomt.

 • Komplementbyggnad

  Ska du uppföra en eller flera komplementbyggnader på max 30 kvadratmeter behöver du inte bygglov, men du behöver göra en anmälan till kommunen. Här hittar du information om vilka handlingar du behöver skicka in tillsammans med din anmälan.

 • Komplementbostadshus

  Ska du bygga en komplementbostad på maximalt 30 kvadratmeter behöver du inte bygglov, men du behöver göra en anmälan till kommunen. Här hittar du information om vilka handlingar du behöver skicka in tillsammans med din anmälan.

 • Tillbyggnad

  Om du ska göra en tillbyggnad på max 15 kvadratmeter behöver du inte bygglov, men du behöver göra en anmälan till kommunen. Här finns information om vilka handlingar du ska skicka med din anmälan.

 • Takkupa

  Eftersom konstruktionen av byggnadens bärande delar oftast berörs när takkupor byggs innebär det att du behöver göra en anmälan och få ett startbesked.

 • Ingrepp i bärande konstruktion

  Om du ska göra ett ingrepp i bärande konstruktion behövs inte bygglov men du måste göra en anmälan. Här finns information om vilka handlingar du ska skicka med din anmälan.

 • Ny bostad i befintligt hus

  Om du ska inreda en ny bostad i ett befintligt enbostadshus behövs inte bygglov men du måste göra en anmälan.

 • Eldstad

  För att få installera en eldstad måste du lämna in en anmälan. Här hittar du information om vilka handlingar du behöver skicka in tillsammans med din anmälan.

 • Imkanal checklista

  För att vi ska kunna fatta beslut om startbesked behöver du skicka med ett antal handlingar tillsammans med din anmälan. Här listar vi handlingarna du behöver skicka med.

Kontakta bygglovsenheten

E-post: sbf@botkyrka.se

Telefon: 08-530 610 37 

Telefontider: måndag, onsdag
och fredag kl. 9-10. Tisdag kl. 13-14

OBS! Under perioden 19 december till och med 9 januari har vi uppehåll för våra vägledningstider. Vi startar med vägledningstider igen den 16 januari 2023.