Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Miljöenheten

Miljöenheten ansvarar för kommunens tillsyn av miljö- och hälsoskyddet. Enheten står även för den lokala kontrollen av livsmedel samt servering och försäljning av folköl, tobak, e-cigarretter och vitt snus. Vi har också en fältbuss som är en rullande naturskola för femteklassare i Botkyrka.

Kom och jobba med oss!

Just nu söker vi ny medarbetare till flera spännande tjänster. Är du vår nya biträdande miljöchef? Eller är du kanske en av våra nya miljöinspektörer? Är du sugen på att jobba brottsförebyggande eller med barn i naturskolan?

Vi kommer inom kort även att påbörja rekrytering av en kommunbiolog. Klicka på länkarna under ”Lediga jobb hos oss” i högerspalten och läs mer om våra lediga tjänster på miljöenheten.

Vad vi gör

Hos oss arbetar miljö- och hälsoskyddsinspektörer, livsmedelsinspektörer, miljöutredare, energirådgivare kommunbiologer och ekologer. Botkyrka är en stor kommun, både till ytan och befolkningsmässigt. Här finns allt från miljonprogram och lantliga miljöer. Det finns sjöar, skog och havskust.

Ängsmark och en bit av en sjö.

Kvigor tar ett fotbad i Kaggfjärden-Snäckviken.

Utvecklande jobb och trevliga kollegor

Vill du arbeta med trevliga kollegor på en enhet i utveckling där tempot är högt och där vi har medborgarens fokus, då ska du söka till oss. Tillsammans är ett av våra ledord och vi söker dig som gillar en händelserik vardag, ser förändring som en möjlighet och har ett inre driv och vill skapa framtidens miljöenhet.

Inom vår förvaltning pågår ett arbete för att skapa en obruten digital samhällsprocess (ODS) till 2025. I det arbetet deltar även miljöenheten. Läs mer om ODS här.

En grupp människor står framför kommunhuset i Tumba.

Välkommen till oss!

Ambitiösa mål

Botkyrka kommun är också en kommun som utvecklas i hög takt med ambitiösa mål för nybyggnation av både bostäder och näringsverksamhetslokaler.

Miljöenheten är en viktig del även i stadsutvecklingen där vi bland annat beställer utredningar, granskar och har en rådgivande funktion. Vi medverkar i flera stora pågående stadsutvecklingsprojekt som Södra Porten, Kassmyraåsen och Hallunda gård.

Senast uppdaterad:

Om oss

Miljöenheten är uppdelad i fem team: livsmedelsteamet, miljöskyddsteamet, hälsoskyddsteamet och brottsförebyggande teamet, naturgruppen med naturskola och energirådgivning.

Enheten leds av miljöchef Jelinka Hall och ingår i samhällsbyggnadsförvaltningen där övriga enheter är planenheten, mark- och exploateringsenheten, stadsmiljöenheten, bygglovenheten, ekonomienheten och stabsenheten.

Senast uppdaterad: