Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn
  • Ny gul vädervarning i södra Stockholms län

    SMHI varnar för ett snöfallsområde som rör sig in västerifrån onsdag morgon och sprider vidare österut över området under dagen. Det kan snöa ymnigt och fram till onsdag eftermiddag kan det falla 5-10, lokalt 15, cm snö. I snöfallet tidvis friska vindbyar. Mer information.

Parker och lekplatser

Använd webbkartan för att se adress till respektive park eller lekplats. Du hittar dem under "Idrott, fritid och natur" i menyn till vänster på kartsidan.

Parker

Parker är viktiga mötesplatser för växter, djur och människor. Här finns många viktiga sociala och ekologiska värden som gör dessa platser betydelsefulla i en växande stad. Parkerna ska utgöra vardagsrum där alla generationer kan mötas, där man kan umgås tillsammans eller bara vara för sig själv.

I kommunens parker finns platser för lek och generösa ytor för picknick, solbad och tillfälliga arrangemang. Där finns också anläggningar för spontant idrottande, till exempel skateboard, basket och boule. Vill du grilla med kompisar, spela boll eller sitta en stund i solen kan du till exempel besöka Storvretsparken, Sven Tumbas park eller Fittja äng.

Lekplatser

I Botkyrka finns många olika lekplatser, några är små och andra är stora, vissa har många lekredskap och andra har färre och lekplatserna uppmuntrar både till livlig och mer stilla lek. Det finns många olika behov att möta och en lekplats ska vara tillgänglig. Alla ska känna sig välkomna.

Kommunen arbetar hela tiden med att förnya gamla lekplatser och ibland byggs det helt nya där behovet uppstår, till exempel i nya bostadsområden.

Det senaste tillskottet är Körsbärsparken i Tullinge med sin trädgårdsstad i miniatyr och sin jättestora hammock som lockar både till lek och till umgänge. Andra roliga lekplatser du kan besöka är Albyparken, Gullvivan i Hallunda och lekplatsen i Tunaparkens östra del i Tumba.

Albyparken i Tillgänglighetsdatabasen

Fittjahöjden i Tillgänglighetsdatabasen

Relaterade sidor

Senast uppdaterad: