Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Trygghetskamera

Behöver du tillsyn om natten? Då har du möjlighet att få tillsyn med hjälp av en trygghetskamera. Det betyder att hemtjänsten tittar till dig via trygghetskameran, istället för att komma hem till dig. Det är bra för dig som inte vill riskera bli störd av hemtjänstens besök under natten.

Enkelt och smidigt

Du får en trygghetskamera installerad i ditt sovrum. Trygghetskameran är liten och diskret och kopplas till en dator hos hemtjänsten, som de använder för att titta till dig.

Kameran är bara påslagen en kort stund vid de tillfällen du och hemtjänsten har kommit överens om. Då tittar hemtjänsten till dig för att se att du sover gott i din säng. Om hemtjänsten inte ser dig, gör de en ny tillsyn efter en stund. Om de inte ser dig då heller, eller om det visar det sig att du behöver hjälp, kommer hemtjänsten hem till dig.

Tryggt och säkert

Trygghetskameran har bra mörkerseende, men den fångar inte upp något ljud. Det är bara personal med speciell behörighet som kan titta till dig via trygghetskameran. Inga bilder sparas – det enda som sparas är information om vem som har gjort tillsynen och vid vilken tidpunkt.

Ansök om trygghetskamera

Trygghetskameran ansöker du om och kostnaden ingår då i hemtjänstavgiften. Du kan när som helst välja att sluta med trygghetskameran genom att meddela hemtjänsten.

Är du intresserad av en trygghetskamera, eller vill du veta mer?

Kontakta oss på telefon: 08-530 610 00
Telefontid måndagar klockan 9–10, 16.30–17.30. Tisdag–fredag klockan 9–10.

Du kan också ansöka om trygghetskamera i e-tjänsten Medborgartjänst.

E-tjänsten Medborgartjänst kan du använda både när du ansöker om omsorg och efter att du blivit beviljad stöd. Om du vill kan du ge samtycke till en närstående att få tillgång till e-tjänsten. Här hittar du en vägledning till hur e-tjänsten fungerar.

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad: