Öppna mobilmenyn

Botkyrkadialogen Tullinge

Föreståndaren på Parkhemsgården visar vart den nya aktivitetsytan ska vara.

Alan Edouard, föreståndare på Parkhemsgården, är glad över att ungdomarna har fått gehör för sina förslag.

En plats för sport och lek utanför fritidsgården Parkhemsgården. Mer att göra för äldre. Och en utredning för att belysa vattentornet. Det är några av de saker som kommer bli verklighet efter att Botkyrkadialogen riktade ljuset mot Tullinge under våren 2020.

 – Vi hade tre mycket välbesökta dialoger i Tullinge under våren. Det kom upp många bra förslag som vi är glada över att vi nu kunnat göra verklighet utav, säger Emanuel Ksiazkiewicz (S), ordförande Dialogkommissionen.

Till tonerna av Pa Modou Badjie från bandet Panetoz samlades ungdomar på fritidsgården Parkhemsgården i Tullinge tidigt under vårterminen. En sak utmärkte dialogen – många vill ha mer att göra utanför gården. Att kunna spela fotboll, basket och ha möjlighet till andra sportaktiviteter stod högt på önskelistan.

– Vi är otroligt glada att kommunen nu har lyssnat på våra ungdomar och tagit beslutet att införa en allaktivitetsyta på vår gård, säger Alan Edouard, föreståndare på Parkhemsgården som drivs av föreningen Vi unga.

Även fler aktiviteter för äldre var en stor fråga som kom upp under en dialog i Tullinge centrum i februari. Finansiering för detta är också avsatt, och redan i höst börjar samtal tillsammans med målgruppen för att komma fram till vilka aktiviteter som skulle kunna genomföras.

– Det bor många äldre i Tullinge och fler aktiviteter för dem har länge varit uppe på tapeten, därför är det extra kul att Botkyrkadialogen nu kunde möjliggöra det, säger Johanna Mathiasson, områdesstrateg i Tullinge.

Fler beslut som fattades

Dialogkommissionen, den politiska grupp som tar beslut om åtgärder från Botkyrkadialogen, har också avsatt pengar för att undersöka möjligheten att belysa vattentornet i Tullinge.

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad: