Öppna mobilmenyn

Botkyrkadialogen Tumba

Fem personer, fyra kvinnor och en man i olika åldrar går tillsammans över en höstlik äng.

Botkyrkadialogen pågår ständigt i olika forum.

Tack alla Tumbabor som deltog i den allra första digitala Botkyrkadialogen! Ni bidrog med många kloka idéer och synpunkter för att göra stadsdelen till en ännu bättre plats att bo och verka på!

Rejäl upprustning av gångstråk i Tuna

Reultatet av den första digitala Botkyrkadialogen blir en rejäl upprustning av gångvägen i Tuna på sträckan Nedergårdsvägen, Samaritvägen. Under mötet som hölls 1 oktober på den digitala mötesplattformen Zoom diskuterade Tunaborna området med tjänstepersoner och politiker. Tunaborna var väldigt överens om vilka förbättringar de helst vill se. Nu har Dialogkommissionen fattat beslut om vad är möjligt att genomföra och alla de prioriterade önskemålen blir verklighet under 2021:

  • belysning
  • förstärkt underlag av gångvägen
  • tre bänkar för vila av trötta ben
  • tre papperskorgar som smyckas med färgglada motiv
  • biodepå, också kallat insektshotell
  • en yta med vilda blommor och bärbuskar

Många av er hade också synpunkter kring Tuna torg. Eftersom den marken ägs av en privat aktör kan kommunen inte åtgärda något på platsen men det planeras för bostäder. Kika gärna in här för mer information om det; https://www.botkyrka.se/stadsplanering-och-trafik/botkyrka-vaxer/tumba/pagaende-planer-och-program/tuna-torg

Nu fortsätter vi på dialog.botkyrka.se

Under andra delen av Tumbadialogen lanserades den digitala plattformen dialog.botkyrka.se. Hit kunde Tumbaborna gå in och lämna förslag mellan 15 oktober och 30 november. Resultatet blev 63 förslag där många handlar om förbättringar av vägar men också önskemål om klätterväggar, städning av området kring Seniorhuset och rökfria zoner. Nu utreds synpunkterna och beslut väntas i början av nästa år. Är du nyfiken på vad Tumbaborna tyckte och diskuterade med varandra om, gå in på dialog.botkyrka.seGrusad gångväg som slingrar sig mellan flerfamiljshusen i Tuna. I bakgrunden syn en person promenera.

Gångvägen i Tuna som under 2021 ska rustas med bättre underlag, belysning, bänkar, papperskorgar och annat. Allt efter synpunkter från Tunaborna.

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad: