Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Dränering

Dränering innebär att man gräver diken eller gräver ner dräneringsledningar för att få bort oönskat grund- eller ytvatten från ett område, exempelvis runt en byggnad eller tomt.

I mark runt och under ditt hus finns vatten och lerjord vilket betyder att din husgrund ständigt blir "attackerad" av fukten runt omkring.

För att undvika fuktskador på din grund så kan man ersätta lerjorden under och nära husgrunden med grus, eftersom att smältvatten och regnvattensamlingar då kommer att försvinna snabbare än med lerjord. Andra lösningar för att leda undan vattnet från ditt hus och din fuktkänsliga grund är att använda rännsten, rörledningar till vattenledningar eller stenkista. Dessa olika metoder är alltså exempel på dräneringar, vilken som passar bäst beror på ditt hus, marken runt omkring och andra förutsättningar som du bör diskutera på förhand med den entreprenör som utför arbetet.

En dränering är alltså helt enkelt ett sätt att leda vatten bort från ditt hus till en plats eller yta där vattnet inte orsakar skador.

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad: