Öppna mobilmenyn

Botkyrkadialogen Hallunda- Norsborg

Stadsodling, fler papperskorgar, upprustning av hundrastgård. Det var några av förslagen som kom upp under dialogerna i Hallunda-Norsborg under 2019. Nu är dialogen tillbaka och du som bor och verkar här har återigen möjlighet att påverka ditt område.

Dialogresultat 2019

  • Ren och snygg närmiljö. Många förslag handlade om närmiljön, till exempel fler papperskorgar och en upprustad hundrastgård. Förslagen som rör detta har lämnats över till samhällsbyggnadsförvaltningen. De har fått medel av Dialogkommissionen för att kunna genomföra några av förslagen.
  • Evenemang och upplevelser. Dialogkommissionen har som ett resultat av dialogen stärkt evenemangsbidragen och gett ekonomiskt stöd till en föreningsträff.
  • Flera förslag rörde aktiviteter, mötesplatser och stöd för unga. Kultur- och fritidsförvaltningen har även fått i uppdrag att ta fram ett nytt bidrag som civilsamhället kan söka för att göra aktiviteter för unga.
  • Många förslag rörde trygghet och säkerhet. Kommunens trygghets- och säkerhetssamordning jobbar med förebyggande åtgärder bland barn och unga i hela kommunen. Tillsammans med andra verksamheter, polis och brandförsvar arbetar man för en trygg och säker levnadsmiljö i Botkyrka.

Förslagen som Dialogkommissionen inte driver vidare hanteras i kommunens ordinarie synpunktshantering.

Nu kör vi digitala dialoger

När pandemin slog till i början av 2020 blev vi tvugna att tänka om kring hur vi kan fortsätta att ha dialoger i kommunen utan att riskera att sprida smitta. Svaret blev en digital dialogplattform - dialog.botkyrka.se - där kan du som bor och verkar i Botkyrka gå in och lämna sina idéer och synpunkter. Du kan också kommentera och gilla andras idéer. Sidan är nu öppen för Hallunda-Norsborg till och med 31 maj. Passa på att berätta för oss vad du vill ska hända i ditt närområde. Ge oss dina allra bästa idéer! Det är du som är experten på ditt Hallunda-Norsborg.

Lämna synpunkter till en informatör

Kommunens informatörer kommer att vara ute i området för att fånga upp synpunkter från dig som kanske har svårt att delta digitalt. Här hittar du dem:

Söndag 25/4 kl. 11 - 16,
Hallunda centrum, vid entrén

Måndag 26/4 kl. 17 - 19,
Norsborg centrum, på Hallundastråket,
vid de röda krukorna

Söndag 2/5 kl.11 - 16,
Norsborg centrum, på Hallundastråket,
vid de röda krukorna

Måndag 3/5 kl. 17 - 19,
Slagsta, vid Max, hotellet och
Slagstabadet (om det är bra väder)

Söndag 9/5 kl. 11 - 16,
Slagsta, vid Max, hotellet och
Slagstabadet (om det är bra väder)

Måndag 10/5 kl. 17 - 19,
Hallunda utanför tunnelbanespärrarna

Söndag 16/5 kl. 11 - 16,
Norsborg utanför tunnelbanespärrarna

Måndag 17/5 kl. 17 - 19,
Norsborg utanför tunnelbanespärrarna

dialog.botkyrka.se

Senast uppdaterad:

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Demokratiutvecklare Ahmad Azizi

E-post: ahmad.azizi@botkyrka.se

Telefonnummer: 073-380 78 72

Senast uppdaterad: