Öppna mobilmenyn

Till dig som ska feriepraktisera

Här finns information för dig som ska feriepraktisera i Botkyrka kommun.

Matchning

Ansökningsperioden för feriepraktik 2021är över och nu börjar matchningsprocessen. Matchning pågår mellan mars- maj månad. Blir du erbjuden en plats kommer du att hitta ett erbjudande på samma sida där du gör din ansökan. Du kommer att få ett meddelande via sms eller e-post när det finns ett erbjudande, då går du in på Mina sidor och tackar ja eller nej till platserbjudandet.

Feriepraktiken är uppdelad i tre perioder

• Period 1: 14 juni-2 juli
• Period 2: 5 juli- 23 juli
• Period 3: 26 juli-13 augusti

Minimerad risk för smittspridning

Botkyrka kommun följer aktivt händelseutvecklingen och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Då Botkyrka kommun har arbetsmiljöansvaret för ungdomarna på arbetsplatserna följer vi hur deras arbete löper samt att särskild skriftlig information kommer att gå ut till ungdomarna.

Inför din feriepraktik

Kontaktuppgifter till din handläggare hittar du i ditt anställningsavtal som finns under ”min plats” på mina sidor, https://feriebas.se/botkyrka/minasidor/.

Under din feriepraktik

Tidrapportering

Du behöver registrera dina timmar från första arbetsdagen och därefter varje dag under hela din praktikperiod.
För att registrera dina timmar går in på mina sidor i Feriebas och fliken "närvaro”. På sidan finns ikoner med korta instruktioner som stöd för hur du gör vid registreringen.

Avsluting

Lön

  • Kommunens löner betalas ut av Swedbank. Det betyder att du som arbetar i kommunen behöver anmäla dittkontonummer till Swedbank. Du anmäler ditt konto på www.swedbank.se/kontoregisterlänk där du loggar in med
    BankId.
  • Har du inte har BankId besöker du ett Swedbank-kontor. Du behöver ta med dig legitimation.
  • Om du inte anmält ditt kontonummer kommer du att få en utbetalningsavi med posten.
  • Arbetsgivarnummer är 647834.

Du som är under 18 år

Du som inte har fyllt 18 år kan göra din kontoanmälan, tillsammans med en förälder/vårdnadshavare, på något av våra kontor. (taget från Swedbanks hemsida)

Kontakt

Senast uppdaterad:

Hitta på sidan