Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn
  • Störningar i e-tjänsterna

    Under kvällen den 20 maj kan det bli avbrott i våra e-tjänster. Orsaken är ett planerat arbete med vår IT-miljö. Arbetet planeras pågå kl. 20–24. Mer information.

Instrument och musikproduktion

Med utgångspunkt i glädje och skaparlust erbjuder vi ett brett kursutbud inom instrument och sång för att du ska kunna få utvecklas på dina egna villkor.

All undervisning sker i grupp. Kurser i instrumentspel kan bokas tidigast från 8 års ålder. Se nedan vilka åldrar som gäller för respektive instrument.

Träblåsinstrument

Ålder: från årskurs 3

Blockflöjt, tvärflöjt, oboe, klarinett, saxofon och fagott. Väljer du något av träblåsinstrumenten får du möjlighet att vara med i någon av våra många ensembler och orkestrar. I undervisningen ingår både notläsning, gehörsspel och teknik. Alla träblåsinstrument utom blockflöjt kan du hyra på kulturskolan.

Bleckblåsinstrument

Ålder: från årskurs 3

Trumpet, horn, trombon, baryton och tuba. Med dessa instrument får du möjlighet att vara med i någon av våra många ensembler och orkestrar. I undervisningen ingår både notläsning, gehörsspel och teknik. Alla bleckblåsinstrument kan du hyra på kulturskolan.

Stråkinstrument

Ålder: från årskurs 3

Fiol, altfiol, nyckelharpa och cello. Från och med andra terminen deltar du i en av stråkorkestrarna eller någon annan ensemble på kulturskolan. I undervisningen ingår både notläsning, gehörsspel och teknik. Kulturskolan har stråkinstrument som du kan hyra. De finns i alla storlekar. Vi hjälper dig att hitta ett instrument som passar just dig.

Gitarrinstrument

Ålder: från årskurs 3

Gitarr, elgitarr, saz och elbas. Väljer du något av gitarrinstrumenten får du möjlighet att vara med i någon av våra gitarrorkestrar eller rock- och popgrupper. I undervisningen ingår både notläsning, gehörsspel och teknik.

Piano

Ålder: från årskurs 1

På piano har du många möjligheter att spela tillsammans med andra. Undervisningen för nybörjare sker alltid i grupp och vi spelar tillsammans redan från början. I undervisningen ingår både notläsning, gehörsspel, ackordspel och teknik.

Slagverk

Ålder: från årskurs 3

I slagverksundervisningen arbetar vi med olika stilar och genrer, notläsning och instrumentkännedom. I vår slagverksstudio finns allt - trumset, marimba, vibrafon, congas, klockspel, djembetrumma och mycket mer. Som slagverkare finns många ensembler och orkestrar att välja mellan, i blandade stilar och genrer.

Musikproduktion

Ålder: från årskurs 6

På lektionerna jobbar vi med att lära oss hur våra ljudredigeringsprogram fungerar, hur man kan skriva låtar, producera låtar, mixa, spela in, använda samples etc. Undervisningen kräver tillgång till laptop (PC eller Mac).

Kulturskolans kurskatalog

Kurskatalog

Relaterade sidor

Senast uppdaterad:

Relaterade sidor

Senast uppdaterad: