Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet är aktiviteter under arbetsliknande former för dig med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd, eller betydande och bestående begåvningsmässigt funktionshinder efter hjärnskada i vuxen ålder.

Det här är daglig verksamhet

Daglig verksamhet kan jämföras med att ha ett jobb att gå till, där du jobbar i eget tempo och efter egen förmåga. Du träffar arbets­kamrater och har möjlighet att utvecklas.

I Botkyrka kommun finns många enheter inom daglig verksamhet fördelade i hela kommunen. Man kan till exempel arbeta på cafe­ och restaurang, inom it-media och hantverk. Man kan även jobba med miljöarbete, park och trädgård och servicegrupper inom olika områden.

Vem kan få daglig verksamhet?

Du kan få daglig verksamhet om du har:

  • intellektuell funktionsnedsättning
  • autism eller autismliknande tillstånd
  • begåvningsmässigt funktionshinder efter hjärnskada i vuxen ålder

Beslut om daglig verksamhet

Om du får beslut om daglig verkamhet så blir du kontaktad av en arbetskonsulent för ett möte. Tillsammans planerar ni vilken daglig verksamhet som passar dig och åker på studiebesök. En plats på daglig verksamhet börjar alltid med en praktik för att prova på.

Så fungerar det

På daglig verksamhets enheter finns personal som ger dig det stöd du behöver i aktiviteterna. Daglig verksamhet har öppet måndag-fredag. Arbetstiden är individuell och planeras utifrån dina behov.

Du får inte någon lön för arbetet på daglig verksamhet. Däremot får du utöver din ordinarie försörjning en skattefri så kallad habiliteringsersättning på 10 kr i timmen.

När du varit på daglig verksamhet i ungefär en månad görs en avstämning av en arbetskonsulent för att se att allt fungerar som det ska på din dagliga verksamhet. Uppföljningar sker därefter regelbundet på enheten.

Senast uppdaterad:

Ansök om daglig verksamhet

Du kan ansöka om daglig verksamhet på tre olika sätt, via e-tjänst, på telefon eller genom att gå till något av kommunens medborgarkontor.

Ansök genom att besöka ett av kommunens medborgarkontor

 

Stöd för dig som är anhörig

Det kan vara svårt att vara anhörig till någon som är sjuk eller har det svårt på olika sätt. Därför erbjuder kommunen stöd för dig som är anhörig.

Senast uppdaterad: