Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Sommarjobba inom vård- och omsorg

Vill du ha ett meningsfullt sommarjobb där du gör skillnad i människors liv? Sök hos oss på vård- och omsorgsförvaltningen i Botkyrka kommun.

Jobbannonser:
Sommarvikarie i hemtjänsten eller på ett vård- och omsorgsboende (äldreboende)

Sommarvikarie i våra LSS-verksamheter

Höstlöv

Sommarjobba i hemtjänsten

I hemtjänsten hjälper du brukare i deras hem. Det är ett stort plus om du har körkort, då det är ett rörligt arbete där man åker mellan olika brukare och till hemtjänstens lokaler. Men vi behöver också sommarjobbare utan körkort. Du jobbar med att stötta brukarna med till exempel städning, omvårdnad och att handla mat.

Sommarjobba på ett vård- och omsorgsboende (äldreboende)

Ett vård- och omsorgsboende kallas ofta för äldreboende, och här bor äldre personer som inte längre klarar av att bo själva, på grund av fysiskt skick eller demenssjukdomar. Du jobbar med att hjälpa de boende med bland annat omvårdnad, personlig hygien, måltider och aktiviteter.

Sommarjobba i gruppbostad

När du sommarjobbar inom LSS, är det ofta som boendestödjare på gruppbostad. Där stöttar du de boende i deras vardag. De kan behöva stöttning och motivering för att laga mat, sköta inköp eller sin personliga hygien, men också för att komma iväg på fritidsaktiviteter eller träffa vänner.

två kvinnor handlar en har rullstol

Sommarjobba med personlig assistans

Som personlig assistent stöttar du en person med funktionshinder att leva det liv hen vill leva. Arbetsuppgifter kan vara att hjälpa till med påklädning eller måltider men kan också vara att hjälpa hen att kommunicera eller att underlätta för personen att träffa sina vänner.

”Tycker du om att göra skillnad för andra och känna att du gör ett viktigt arbete så ska du söka sommarjobb
hos oss.”

Här hittar du sommarjobbsannonserna och information om hur du söker sommarjobben!

Så fungerar det

När du söker någon av dessa tjänster som sommarvikarie kommer du först att bli anställd som timvikarie. Vi vill att du gör några introduktionspass tillsammans med ordinarie personal under våren. Om allt fungerar bra för både dig och verksamheten så kommer du att erbjudas sommarvikariat som månadsanställd. Förläggningen av arbetstider kommer då att vara samma som för den ordinarie personal du vikarierar för. De varierar stort, och innefattar ofta både vardagar och helger som dagtid och natt.

Du behöver kunna bra svenska och hantera en dator

I alla våra verksamheter är det en viktig del av arbetsuppgifterna att dokumentera information om brukarna och dina besök eller dina åtgärder i vårt verksamhetssystem. Du måste ha grundläggande datorkunskaper och kunna skriva bra på svenska för att klara av detta moment.

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad: