Störningsinformation:
Problem med vattenförsörjning i Tullingeberg
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Vanliga frågor och svar

1 Kan man söka plats till vilken skola som helst?

Ja, i och med det fria skolvalet kan vårdnadshavare söka och till alla skolor, både inom kommunen (kommunal eller fristående grundskola) eller en skola i annan kommun så länge den skolan godkänner Botkyrka kommuns ersättningsnivåer.

2 Hur vet jag om en skola är bra?

Botkyrka kommun genomför varje år uppföljningar och utvärderingar av skolorna för att mäta kvalitén på olika sätt. De hittar du på varje skolas hemsida.

Det bästa sättet att bedöma är besöka skolan och prata med rektor, lärare och elever. Du kan också ta del av rapporter och elevundersökningar från Skolinspektionen.

3 När börjar och slutar skolorna?

Det är olika datum varje termin men är samma för alla kommunala skolor. Friskolor kan ha andra terminstider och lovdagar, kontakta därför skolan för att veta mer.

Mer information om terminer och lov hittar du i menyn till vänster.

4 Vilka får skolskjuts?

Ditt barn har rätt till skolskjuts om du som vårdnadshavare sökt och fått plats i en skola i närområdet. Avståndet mellan skola och hem bedöms utifrån barnets ålder.

5 Får mitt barn gå med sina kompisar i förskoleklassen?

Du måste aktivt söka plats i förskoleklass och grundskolan. Det finns ingen garanti att ditt barn hamnar i samma förskoleklass som ett annat barn från förskolans barngrupp.

Förskolans pedagoger och skolans lärare har däremotansvar att övergången oavsett blir trygg för både dig och ditt barn.

7 Hur är maten i skolan?

Alla kommunala skolor har samma matsedel som innehåller näringsriktig, mångkulturell och till viss del ekologisk mat. Till varje lunchmåltid serveras alltid mjölk, bröd och grönsaker.

Friskolorna har egna matsedlar så kontakta dem för mer information om maten där.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 september 2018
Barn & utbildning