Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Välkommen till Nyängsgården

Vi arbetar projektinriktat och utgår från barnens intressen, frågor och funderingar. Alla barn ska varje dag känna sig sedda, hörda samt bekräftade och veta att de är viktiga för gruppen!

Fakta om förskolan

Område: Tullinge

Avdelningar: 8 st

Barn: 160 st

Vår inriktning

Förskolan Nyängsgården är en stor förskola med plats för 160 barn. Det finns åtta avdelningar i två plan, alla avdelningar har direkt utgång mot en ”egen” lekgård. Vi har flera gemensamma lekytor runt förskolan, kuperad terräng, skog, gungor, vattenlek samt många platser som passar för rörelselekar.

På Nyängsgården sätter vi stort fokus på barns lek och utforskande, och vi vill att barnens lek och intressen ska styra utbildningens innehåll. För att säkerställa en hög kvalité arbetar våra pedagoger med pedagogisk dokumentation där vi följer upp, utvärderar och utvecklar utbildningen.

Genom text, bild och film dokumenterar vi det som händer mellan barn, vuxna och miljön i utbildningen och kopplar detta till läroplanen. I analysen av dokumentationen får vi syn på hur vi kan utveckla utbildningen vidare. Vi lägger också stort fokus på samverkan med vårdnadshavare och tror att det är en nyckel för att höja kvalitén på utbildningen.

På vår förskola bjuder vi varje år in alla vårdnadshavare till en vinterfest och en sommarfest vilket brukar vara mycket uppskattat av både barn och föräldrar. Då får barnen möjlighet att visa sina föräldrar lite av vad de gör på dagarna på förskolan.

Vi är en del av Tullinge centrala förskoleenhet som består av fem förskolor: Nyängsgården, Grindstugan, Solliden, Karlavagnen och Römossen. I Tullinge centrala förskolor utvecklas ditt barn i en trygg, lekfull och lärande miljö. Välutbildade förskollärare och barnskötare förbereder ditt barn för skolan genom omsorg och undervisning på ett lekfullt sätt.

Hitta hit

Förskolan Nyängsgården ligger på Nyängsvägen 41-43, 146 30 Tullinge
Förskolan Nyängsgården i Google maps

Barnomsorg i Botkyrka

Vi fortsätter att satsa på våra förskolor i kommunen. Satsningen ger barnen en trygg, pedagogisk, kreativ miljö som bidrar till ett livslångt lärande. Detta bidrar till språkutveckling och förberedelse inför skolan. Barnen får också nya vänner och stark gemenskap när de leker tillsammans på förskolan.

Senast uppdaterad:

Kontakt

Förskolan tillhör Tullinge centrala förskoleenhet.
tullingecentralaforskoleenhet@botkyrka.se

Rektor
Anette Johansson
anette.johansson@botkyrka.se
070-171 59 80

Biträdande rektor
Helena Blomster
helena.blomster@botkyrka.se
076-773 43 00

Avdelningar
Bråkmakargatan: 070-181 92 59

Bullerbyn: 070-104 09 80

Hattstugan: 070-182 56 80

Junibacken: 070-612 04 70

Katthult: 070-612 93 40

Körsbärsdalen: 070-181 63 69

Lönneberga: 070-180 56 68

Saltkråkan: 070-181 92 62

Välkommen på öppet hus!

Ta chansen att träffa pedagoger, biträdande rektor och bekanta dig med våra förskolor inför att du ska välja förskola för ditt barn.

Vklass

Vklass är Botkyrkas lärportal för förskolan, grundskolan och gymnasieskolan.

Senast uppdaterad: