Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Om priset Bästa Tillväxt

Utmärkelsen, som går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst, utes av Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag Syna.

Priset Bästa Tillväxt

Priset Bästa Tillväxt tilldelas sedan 2007 den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

3 värden mäts – antal företag som

  • går med vinst enligt senaste årsredovisningen
  • ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • har en omsättning som ökat mer än fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.

    Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att
    jämföra kommunerna.

Den bästa tillväxten finns där de flesta växer

Bred tillväxt skapar stabila regioner. Därför är Bästa Tillväxt en viktig värdemätare. Synas tillväxtindex premierar en stabil utveckling i näringslivet och lyfter fram kommuner där många företag växer.

Ingen attitydundersökning

Bästa Tillväxt bygger på fakta. Syna granskar siffror från företagens bokslut, vilket ger information om hur det faktiskt har gått för näringslivet i Sveriges kommuner.

Sveriges äldsta kreditupplysningsbolag

Syna, som grundades 1947, är Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag. De samlar, analyserar och presenterar information och ekonomisk data och ger företag och myndigheter råd i samband med olika affärsbeslut.

Senast uppdaterad:

Mer information om syna

Om du vill veta mer om Syna och om priset Bästa tillväxt kan du läsa mer på deras hemsida.

Extern länk

Senast uppdaterad: