Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Björkhaga skola

Kolla in Björkahaga skolas presentationsfilm. Här träffar du elever, rektorer och lärare som berättar hur det är vara elev och att arbeta här. Vi vill att alla elever ska utvecklas till sin fulla potential och få en bra grund för sitt livslånga lärande.

Tumba
Årskurs F–9 samt särskola 6-9
Antal elever: ca 555

Vår vision är att alla elever på Björkhaga skola ska få växa, utvecklas och nå framgång. Med ledorden trygghet, kunskap och framtidstro ska våra elever få de verktyg de behöver för att fullt ut kunna delta i och bidra till samhället som kompetenta och ansvarstagande världsmedborgare.

Trygghet: Vi ska vara en kreativ och glädjefylld plats där våra elever och vuxna trivs genom att ständigt ha fokus på trivsel, trygghet och studiero.

Kunskap: Vi ska ge eleverna så mycket kunskaper och färdigheter att de lyckas väl i sina framtida studier och yrkesval.

Framtidstro: Vi ska vara globalt samhällsengagerade, och låta våra elever växa genom demokrati, musik och andra kulturella intryck i ett liv som världsmedborgare.

Björkhaga skola har också en musikinriktning i årskurs 4–9. Skolan har en gedigen historia och har utbildat elever i musik under ca 35 år. Musikstudierna leder ofta till att eleverna får mer självförtroende även inom andra skolämnen.

Skolans personal arbetar i arbetslag för att lärandet ska bli meningsfullt, aktivt och satt i ett sammanhang. Vår skola bygger på tillit och är en plats där varje barn och elev ska känna sig trygg och respekterad för den hon eller han är.

Varmt välkommen till Musikprofilen på Björkhaga skola!

Föräldraföreningen Botkyrka Musikklasser och Björkhaga skola har en unik möjlighet att erbjuda eleverna på Björkhaga skola en musikinriktning i årskurs 4 till 9. Skolan har en gedigen historia och har utbildat elever i musik i snart 40 år.

Musikstudierna leds av kompententa och kreativa lärare vilket gör att barnen både utvecklas musikaliskt med gedigna kunskaper och kan även ge eleverna större självförtroende inom andra skolämnen. Samarbetet mellan skolan och föräldraföreningen gör att barn som deltar erbjuds möjligheter att åka på läger, uppföra konserter som t ex Luciakonsert, luciatåg på företag och hos föreningar samt resor för såväl kulturellt som musikaliskt utbyte.

Styrelsen för BMK (Botkyrka Musikklasser) vill hälsa Dig och din familj välkomna till föräldraföreningen. Medlemmar är ni om ert barn antagits till Musikprofilen på Björkhaga skola. Föreningen har inga medlemsavgifter då den drivs ideellt och alla föräldrar bidrar med att hålla verksamheten i gång. Genom detta får både barn och vuxna göra nya givande bekantskaper samtidigt som Ditt barn får möjlighet att utvecklas inom ett så spännande och kvalitetsmässigt berikande område som musik.

Musik har förmågan att sprida glädje! En glädje som bara blir större ju fler som delar den. Föreningen bidrar kulturellt genom uppträdanden inom kommunen och låta eventen vara kostnadsfria för barn upp till 15 års ålder. Föreningen har 40-årsjubileum 2023 och att den funnits så länge beror på engagerade föräldrar! Skolan bekostar tjänster för två musiklärare och BMK står bl a för lägerkostnader, bidrag till körresor etc.

Vad vi föräldrar gör är att turas om att se till att allting fungerar vid olika aktiviteter utanför skolan. För att föreningen ska fungera hjälps alla medlemmar åt med olika arbetsuppgifter som t ex:

  • Skjutsa barn till t ex luciatåg.
  • Städa i samband med uppträdanden.
  • Vara med barnen och ge dem trygghet samt stöd vid olika aktiviteter och resor.
  • Uppdrag inom föreningens styrelse.
  • Klassrepresentant (behöver vi två från varje årskurs)

För att barnen ska kunna vara med på aktiviteter utanför skolan är det viktigt att någon av er föräldrar fyllt i blanketten som föreningen tillhandahåller. Mejla oss om du behöver blanketten. I enlighet med GDPR behöver vi den för att t ex samplanera med skolan, veta om ditt barn får åka med andra föräldrar etc.

Uppgifter om föreningen:

E-post: bmk.styrelsen@hotmail.com
Facebooksida: https://www.facebook.com/112617977941230/posts/113577831178578/
Organisationsnummer: 812800-9340
Plusgiro 488 56 17 – 3

Hitta hit

Björkhagaskolan ligger på Högbrinksvägen 4 i Tumba.

Relaterade sidor

Senast uppdaterad:

Vklass

Vklass är Botkyrkas lärportal för förskolan, grundskolan och gymnasieskolan. Som vårdnadshavare kan du följa ditt barns skolgång och kan till exempel se närvaro, schema, resultat, skolans matsedel och rapportera frånvaro.

Om Vklass

Logga in i Vklass

Kontakt

Expedition
Telefontid måndag–fredag kl. 8.30–15.
bjorkhaga.skola@botkyrka.se
070-182 31 14

Rektor
Birgitta Fagerberg
birgitta.fagerberg@botkyrka.se
070-886 16 88

Biträdande rektor
Heléne Ericsson
helene.ericsson@botkyrka.se
070-387 52 79

Biträdande rektor
Georg Psilander
georg.psilander@botkyrka.se
076-135 49 72

Besöksadress
Högbrinksvägen 4

Postadress

147 31 Tumba

Tillgänglighet

Vill du veta mer om Björkhaga skolas fysiska tillänglighet? Här finns information om belysning, av- och påstigning, anpassning av lokalerna med mera.

Tillgänglighetsdatabasen

Relaterade sidor

Senast uppdaterad: