Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Välkommen till Björkbacken

Förskolan arbetar aktivt med att skapa likvärdighet i undervisningen för varje barn oavsett avdelning och förskola inom enheten. Lärmiljöerna har fokus på språkutvecklande material både inne och utomhus. Våra delaktiga och engagerade pedagoger leds av förskollärare på varje avdelning.

Fakta om förskolan

Område: Tumba

Avdelningar: 3 st

Vår inriktning

I Björkbacken bedrivs undervisningen i små grupper som leds av en och samma pedagog under hela läsåret (höst – vår). Det innebär att barnen blir trygga och att pedagogen lär känna varje barn och kan följa varje barns utveckling, lärande och behov av utmaningar.

Fokus i verksamhet och undervisning är språkutvecklande arbetssätt på många sätt; lärmiljöer som har bildstöd, böcker på olika språk och konkret material som utmanar och kompletterar det skrivna ordet. Två gånger i veckan har alla barn lekdag (fredag och måndag) vilket betyder att pedagogerna styr leken för samtliga barn i mindre grupper (kurragömma, gömma nyckeln, Björnen sover mm).

En uppskattad aktivitet är våra vinter- och sommarfester, då alla vårdnadshavare är välkomna till förskolan för att fira tillsammans med oss. Under läsåret uppmärksammar vi också Förskolans dag, påsk, Lucia och jul med barnen.

För alla blivande skolbarn som slutar på förskolan har vi en speciell avslutning i slutet av vårterminen.

Vi får ofta höra att föräldrar är nöjda med Björkbacken och att pedagoger söker sig specifikt dit för att arbeta.

Hitta hit

Förskolan Björkbacken ligger på Högbrinksvägen 10, 147 31 Tumba
Förskolan Björkbacken i Google maps

Vi har låg personalomsättning i hela Tumba norras förskoleområde, vilket vi ser som ett bra betyg. Det bidrar också till en stabil miljö för barnen och en kontinuitet i undervisningen

Elisabeth Finn, rektor

Barnomsorg i Botkyrka

Vi fortsätter att satsa på våra förskolor i kommunen. Satsningen ger barnen en trygg, pedagogisk, kreativ miljö som bidrar till ett livslångt lärande. Detta bidrar till språkutveckling och förberedelse inför skolan. Barnen får också nya vänner och stark gemenskap när de leker tillsammans på förskolan.

Senast uppdaterad:

Kontakt

Förskolan tillhör Tumba norra förskoleenhet
tumbanorraforskoleenhet@botkyrka.se

Rektor
Elisabeth Rydberg Finn
elisabeth.finn@botkyrka.se
070-209 11 55

Biträdande rektor
Susanna Bister Janhunen
susanna.bister.janhunen@botkyrka.se
070-886 11 76

Avdelningar
Gläntan: 070-1817249

Källan: 070-184 81 20

Stubben: 070-184 81 21

Välkommen på öppet hus!

Ta chansen att träffa pedagoger, biträdande rektor och bekanta dig med våra förskolor inför att du ska välja förskola för ditt barn.

Vklass

Vklass är Botkyrkas lärportal för förskolan, grundskolan och gymnasieskolan.

Senast uppdaterad: