Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Magnus: ”Jag tog alla tre doser på vaccinbussen här i Fittja!”

14 mars 2022

Stöd, omsorg och familj

Magnus ”Mange” Nylund utanför en skola.

Magnus ”Mange” Nylund, 42 år från Fittja.

  Magnus Nylund är en känd Botkyrkaprofil, framför allt bland barn och unga i Fittja där han både bor och arbetar. Som föreståndare på fritidsgården Fittjapulsen möter han många elever och kollegor som är positiva till vaccinet, men hoppas att fler ungdomar nu väljer att vaccinera sig på någon av bussarna.

  – Jag blev sjuk i covid våren 2020, innan det fanns vaccin, och blev inlagd på IVA i 10 dagar. Det var en tuff period. Efter det var jag helt slut i kroppen och sjukskriven i sex veckor; mina lungor var helt slut, precis som orken. Så det var självklart för mig att ta vaccinet när det väl kom, och nu har jag fått tre doser. Alla tre tog jag dessutom här i Fittja på vaccinbussen!

  Skapa dig din egen bild när du söker information, men vänd dig till säkra källor.

  Vad vill du säga till dem som inte har vaccinerat sig ännu?

  – Skapa dig din egen bild när du söker information, men vänd dig till säkra källor. Och tänk på omgivningen och våra äldre. Jag som jobbar med barn och ungdomar tänker också på kollegor och elever, många har varit sjuka här i Fittja, men många elever har också tagit vaccinet – vilket är bra! Jag tror inte att pandemin är över, viruset kommer säkert tillbaka i nya varianter.

  Andra har även läst