Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Välkommen till Skogsbacksskolans förskola

Vårt centrala läge mitt i Storvreten med närhet till Storvretsskolan, badhus och fina Storvretsparken underlättar vardagen för många av våra vårdnadshavare. Vi delar dessutom lokaler med Skogsbacksskolan vilket underlättar övergången till förskoleklass då våra barn redan från förskoleåldern blir bekanta med skolans lokaler och skolmiljön.

Vi stänger och flyttar till Opalen

Skogsbacksskolans förskola stänger och flyttar den 4 juli över sin verksamhet till förskolan Opalen i Tumba. Det innebär att man inte längre kan söka plats på Skogsbacksskolans förskola. Du är istället välkommen att söka plats för ditt barn på våra andra fantastiska förskolor i Botkyrka.

Fakta om förskolan

Område: Storvreten

Avdelningar: 6 st

Barn: ca 114 st

Vår inriktning

Vi ser varje enskilt barn som en resurs i gruppen och tror att våra olikheter är det som ger oss styrka att lära och växa. På Skogsbacksskolans förskola värderar vi relationer högt. Detta är en viktig del i vårt arbete både med barnen, i personalgruppen och tillsammans med vårdnadshavare. Vi bemöter varje enskilt barn och familj utifrån deras behov och genom goda relationer bygger vi trygghet, glädje och lärande.

Vår förskola ligger centralt i Storvreten och vi nyttjar vår närmiljö ofta för exempelvis utflykter till skogen, promenader eller lek i någon av alla fina lekparker. Hos oss får barnen stimulans och kunskap genom bland annat daglig högläsning, språklekar, skapande och samspelslekar.

För att öka högläsning och språkutveckling erbjuder vi utlåning av barnlitteratur. Detta är väldigt uppskattat av både vårdnadshavare och barn som i och med det har tillgång till litteratur i sin vardag varje dag.

På Skogsbacksskolans förskola har vi 6 avdelningar där vi arbetar åldersintegrerat med barn 1-2 år, 2-4 år och 4-6 år. Detta upplever vi ökar möjligheten att möta varje enskilt barn på just deras utvecklingsnivå.

Hitta hit

Förskolan Skogsbacksskolans förskola ligger på Odlingsvägen 36B, 147 50 Tumba
Skogsbacksskolans förskola i Google maps

Hos oss får varje barn möjlighet att växa på sina egna villkor

Michaela Berlin, biträdande rektor

Barnomsorg i Botkyrka

Vi fortsätter att satsa på våra förskolor i kommunen. Satsningen ger barnen en trygg, pedagogisk, kreativ miljö som bidrar till ett livslångt lärande. Detta bidrar till språkutveckling och förberedelse inför skolan. Barnen får också nya vänner och stark gemenskap när de leker tillsammans på förskolan.

Senast uppdaterad:

Kontakt

Förskolan tillhör Tumba östra förskoleenhet.
tumbaostraforskoleenhet@botkyrka.se

Rektor
Lotta Gustavsson
lotta.gustavsson1@botkyrka.se
070-202 94 89

Biträdande rektor
Michaela Berlin
michaela.berlin@botkyrka.se
070-180 33 72

Avdelningar

Getingen: 070-189 63 37

Gräshoppan: 070-189 63 39

Nyckelpigan: 070-189 63 38

Snigeln: 070-189 63 40

Spindeln: 070-189 63 36

Trollsländan 070-204 79 81

Välkommen på öppet hus!

Ta chansen att träffa pedagoger, biträdande rektor och bekanta dig med våra förskolor inför att du ska välja förskola för ditt barn.

Vklass

Vklass är Botkyrkas lärportal för förskolan, grundskolan och gymnasieskolan.

Senast uppdaterad: