Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

START - Stöd till arbete

START är en insats för dig som är arbetssökande mellan 18- 35 år med lindrig utvecklingsstörning, autismspektrumtillstånd eller förvärvad hjärnskada i vuxen ålder, folkbokförd i Botkyrka, Salem eller Huddinge kommun.

För att komma till oss behöver det finnas en kontaktperson på Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan eller hos Socialtjänsten som kan skicka en remiss till START samt en uppfattning om att arbetsförmåga finns.

Du som vill delta i START behöver inte ha vägen till arbete klart för dig eller ha tidigare arbetslivserfarenhet. Vi börjar med några kartläggande samtal för att ta reda på dina resurser och intressen.

Du behöver ha en ordnad boendesituation och ekonomi för att vid behov kunna ringa, köpa månadskort och lunch m.m. Räkna med att du ska kunna komma ut på en arbetsplats inom 3-6 månader.

Vi i START arbetar med metoden Supported Employment (SE), vilket innebär att du får stöd av en SE-handledare att hitta en lämplig arbetsplats och stöd att lära dig arbetsuppgifterna på plats om det behövs.

Vi ger även stöd till arbetsgivaren för att praktiken eller arbetet ska fungera så bra som möjligt. Om en praktik leder till anställning kan både du och din arbetsgivare få fortsatt stöd av SE- handledaren. Om det visar sig att vägen till arbete bättre går via studier, så kan vi i START ge stöd inför och under studier.

Relaterade sidor

Senast uppdaterad:

Om START

START är ett samarbete mellan Botkyrka kommun och Samordningsförbundet HBS (Huddinge, Botkyrka, Salem) och verkar för att stärka samverkan mellan myndigheterna kring individer som behöver ett samordnat stöd för att närma sig arbete eller studier.

Kontakt

E-post: start@botkyrka.se
Telefonnummer: 08-530 611 48

Relaterade sidor

Senast uppdaterad: