Öppna mobilmenyn

Öppna förskolor

Öppna förskolan är en mötesplats för barn till och med 6 år och för dig som är förälder. Du kan komma och gå som du vill. Ingen föranmälan behövs och det är gratis.

Du som vuxen deltar tillsammans med barnen. Vi pedagoger hjälper att hitta på stimulerande och roliga saker att göra tillsammans med barnen. Vi utgår från vad barnet och du som förälder vill. Det kan till exempel vara att vi sjunger, målar, leker i grupp, fikar och mycket annat. Miljön är anpassad till små barns behov, och det finns gott om stimulerande saker att leka med. Målet är att vi tillsammans ska skapa goda förutsättningar för att barnen ska få en bra start i livet. Läs på varje öppen förskolas sida för att få aktuella tider och se vad som händer på de öppna förskolorna.

Botkyrkas öppna förskolor är HBTQ-certifierade. Det betyder att vi som jobbar här har gått en utbildning som handlar om homosexualitet, bisexualitet, trans- och queerfrågor. Till våra öppna förskolor är alla välkomna!

Information om coronaviruset

Kommunens öppna förskolor stängde sin ordinarie verksamhet från och med fredag 13 mars 2020 tills vidare, men anordnar under hösten utomhusaktiviteter vissa dagar i veckan. Gå in på sidan för respektive öppen förskola för att se detaljer.

Det är viktigt att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Stanna hemma om du har minsta sjukdomssymtom. Vi får inte vara fler än 50 barn och vuxna tillsammans.

Socialförvaltningen

Socialförvaltningen ansvarar för öppna förskolan.

Socialförvaltningen