Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Välkommen till Rodret

På vår förskola möts barn, pedagoger och familjer som tillsammans skapar förutsättningar för ett livslångt lärande och ett världsmedborgarskap för barnen i Botkyrka!

Fakta om förskolan

Område: Tullinge

Avdelningar: 2 st

Barn: ca 45 st

Vår inriktning

Rodret är en liten förskola som tillhör Tullinge södras förskoleenhet. Vi har en tydlig vision: vi ska erbjuda alla barn, familjer och pedagoger en förskola av hög kvalité med fokus på lek, undervisning och utveckling.  

Forskning visar att pedagogiska relationer av hög kvalité har avgörande betydelse för hur barnens tid på förskolan blir, och hur de får möjlighet att utvecklas och lära. Därför satsar vi på att ständigt utveckla relationsbyggandet. Vi arbetar för en god samverkan med hemmet där insyn, inflytande och delaktighet i barnens vardag på förskolan är en viktig del för hur deras livslånga lärande tar form. I vår utbildning bjuder vi därför in familjer till olika sammankomster som föräldramöten och olika drop-in med fokus på för barnen viktiga processer. Varje vår anordnar vi även en vernissagevecka som knyter ihop läsåret.

Hos oss är leken en förutsättning till lärande och grunden till det vi bygger utbildningen på. Vi lägger stor vikt vid pedagogiska, inspirerande och utvecklande miljöer, både inne och ute. Miljöerna är i ständig förändring och styrs utifrån pedagogerna och barnens önskemål. Allt för att skapa ett så lustfyllt utforskande och undersökande som möjligt.  

Språket är en av de viktigaste nycklarna för att kunna ta till sig av allt det som världen har att erbjuda. Att som liten få presenteras och förundras över sagans härliga värld vid högläsning, eller att få utforska bokstävernas magiska väsen bilda ord, meningar och berättelser är en viktig del som förskolans uppdrag vilar på. 

Förskolan Rodret består av två avdelningar; en för yngre barn och en för äldre barn. I den dagliga verksamheten nyttjar vi närheten till naturen. Alla barn är ute minst en gång om dagen och de yngsta sover utomhus i egna vagnar under tak. Vi strävar efter att laga mat från grunden och våra erfarna kockar arbetar medvetet med att minska vårt matsvinn och laga ekologiskt med hållbara råvaror. 

Hitta hit

Förskolan Rodret ligger på Plåtslagarvägen 7, 146 36 Tullinge
Förskolan Rodret i Google maps

Det är så härligt med allt ni gör med oss!

Flicka, 5 år

Barnomsorg i Botkyrka

Vi fortsätter att satsa på våra förskolor i kommunen. Satsningen ger barnen en trygg, pedagogisk, kreativ miljö som bidrar till ett livslångt lärande. Detta bidrar till språkutveckling och förberedelse inför skolan. Barnen får också nya vänner och stark gemenskap när de leker tillsammans på förskolan.

Senast uppdaterad:

Kontakt

Förskolan tillhör Tullinge södra förskoleenhet.
tullingesodraforskoleenhet@botkyrka.se

Rektor
Linda Pahrne
linda.pahrne@botkyrka.se
070-228 72 93

Bitädande rektor
Gabriela Averbo Lejonhufvud
gabriela.averbo.leijonhufvud@botkyrka.se
076-138 94 60

Avdelningar

Ankaret 070 - 249 25 93

Kompassen 072 - 596 68 37

Köket 072 - 596 68 36

Vklass

Vklass är Botkyrkas lärportal för förskolan, grundskolan och gymnasieskolan.

Senast uppdaterad: