Störningsinformation:
Eldtomta - vattnet är drickbart igen
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Botkyrka kommuns gymnasieskolor

Botkyrka kommun har fyra olika gymnasier med ett brett utbud av program med olika inriktningar.

Skyttbrinks gymnasiumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till skolans egen webbplats)

Skyttbrink är Botkyrkas nyaste gymnasium. Det är ett litet, personligt gymnasium med cirka 200 elever. De erbjuder bland annat bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad samt barn- och fritidsprogrammet med pedagogisk inriktning.

S:t Botvids gymnasiumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till skolans egen webbplats)

S:t Botvid erbjuder en lugn och trygg studiemiljö med kunniga och erfarna lärare. De älskar språk och arbetar med att låta elever använda sina språkkunskaper inom undervisnignen. De erbjuder bland annat ekonomiprogrammet, estetiska programmet, naturvetenskapsprogrammet, handels- och administrationsprogrammet samt samhällsvetenskapsprogrammet.

Tullinge gymnasium länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till skolans egen webbplats)

Att studera på Tullinge gymnasium är en förberedelse för högre studier på högskola och universitet eller för vård- och omsorgseleverna, en möjlighet att få jobb direkt efter examen. Här finns bland annat ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, teknikprogrammet samt vård- och omsorgsprogrammet.

Tumba gymnasiumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till skolans egen webbplats)

På Tumba gymnasium studerar cirka 1300 elever från 30 olika kommuner allt från musik till beteendevetenskap, finansekonomi, språk och naturvetenskap. Här finns både yrkesprogram och högskoleförberedande program. De erbjuder dessutom många spetsutbildningar som är öppna även för elever från andra delar av Sverige. 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 mars 2018
Barn & utbildning