Stäng meddelande

Botkyrka kommuns gymnasieskolor

Botkyrka kommun har fyra egna populära gymnasier. Skolorna har ett stort utbud av gymnasieprogram med hög kvalitet.  

Två tjejer gör ett experiment med röd vätska. De har skyddsglasögon.
 •  Skyttbrinks gymnasiumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till skolans webb)
  Ett litet, personligt gymnasium med cirka 200 elever. Erbjuder bland annat bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad samt barn- och fritidsprogrammet med pedagogisk inriktning.

 • S:t Botvids gymnasiumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till skolans webb)
  Har en lugn och trygg studiemiljö med kunniga och erfarna lärare. Älskar språk och arbetar med att låta elever använda sina språkkunskaper inom undervisningen. Erbjuder bland annat ekonomiprogrammet, estetiska programmet, naturvetenskapsprogrammet, handels- och administrationsprogrammet samt samhällsvetenskapsprogrammet.

 • S:t Botvids gymnasiesärskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till skolans webb)
  För dig som behöver en individuellt utformad gymnasieutbildning som passar dina behov och intressen. Vi sätter tillsammans med dig upp mål och arbetar för att du ska nå dessa. Flera spännande utbildningar, både nationella och individuella program. Utbildningen är 4-årig. 

 • Tullinge gymnasium länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till skolans webb)
  Här kan du förbereda dig för studier på högskola och universitet eller för att jobba direkt efter examen om du går vård- och omsorgsprogrammet. Här finns bland annat ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och teknikprogrammet.

 • Tumba gymnasiumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till skolans webb)
  Här studerar cirka 1300 elever från 30 olika kommuner allt från musik till beteendevetenskap, finansekonomi, språk och naturvetenskap. Här finns både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Dessutom erbjuds många spetsutbildningar som är öppna även för elever från andra delar av Sverige. 

Sök till någon av våra gymnasieskolor på Gymnasieantagningens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 december 2018
Barn & utbildning