Stäng meddelande

Botkyrka kommuns gymnasieskolor

Botkyrka kommun har fyra egna populära gymnasier. Skolorna har ett stort utbud av gymnasieprogram med hög kvalitet.  

Studenter som springer ut från Tullinge gymnasium.

Studenter vid Tullinge gymnasium

 Skyttbrinks gymnasiumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till skolans egen webbplats)
Skyttbrink är Botkyrkas nyaste gymnasium. Det är ett litet, personligt gymnasium med cirka 200 elever. De erbjuder bland annat bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad samt barn- och fritidsprogrammet med pedagogisk inriktning.

S:t Botvids gymnasiumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till skolans egen webbplats)
S:t Botvid erbjuder en lugn och trygg studiemiljö med kunniga och erfarna lärare. De älskar språk och arbetar med att låta elever använda sina språkkunskaper inom undervisningen. De erbjuder bland annat ekonomiprogrammet, estetiska programmet, naturvetenskapsprogrammet, handels- och administrationsprogrammet samt samhällsvetenskapsprogrammet.

S:t Botvids gymnasiesärskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till skolans egen webbplats)
S:t Botvids gymnasiesärskola är för dig som behöver en individuellt utformad gymnasieutbildning som passar dina behov och intressen. Tillsammans med dig sätter vi upp mål och arbetar för att du ska nå dessa. Här finns flera spännande utbildningar, både nationella program och individuella program. Utbildningen är 4-årig. 

Tullinge gymnasium länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till skolans egen webbplats)
Att studera på Tullinge gymnasium är en förberedelse för högre studier på högskola och universitet eller för vård- och omsorgseleverna, en möjlighet att få jobb direkt efter examen. Här finns bland annat ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, teknikprogrammet samt vård- och omsorgsprogrammet.

Tumba gymnasiumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till skolans egen webbplats)
På Tumba gymnasium studerar cirka 1300 elever från 30 olika kommuner allt från musik till beteendevetenskap, finansekonomi, språk och naturvetenskap. Här finns både yrkesprogram och högskoleförberedande program. De erbjuder dessutom många spetsutbildningar som är öppna även för elever från andra delar av Sverige. 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 november 2018
Barn & utbildning