Stäng meddelande

Unga filmare

i Botkyrka finns ett stort utbud av verksamheter för dig som ung filmare. Det gäller både dig som är Botkyrkabo och dig kommer utifrån.

Bild på personer

Foto: Xenter Botkyrka​

Botkyrka kommun stödjer verksamheter som etablerar sig i Botkyrka för att bygga broar ut för unga kreatörer i de kreativa branscherna. Dessa film- och medieverksamheter är för unga finns i Botkyrka idag:

Filmbasen

Stockholms läns mötesplats och talangutvecklingscentrum för unga filmare. Erbjuder teknik, professionell coaching, kurser och workshops. Erbjuder även ekonomiskt stöd för kort- och dokumentärfilmsproduktion för unga filmare upp till 30 år från hela länet. På webbcommunityn filmbasen.se är idag närmare 3500 filmare aktiva med att utveckla sina filmprojekt, hitta nya samarbetspartners och ha kontakter med Filmbasens personal. Filmbasen drivs av Film Stockholm och Fanzingo med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun. Filmbasen finns i Subtopiaområdet i Alby.

Fanzingo

Ett mediehus för alla som vill bli proffs och nå ut med sina idéer och tankar via film, tv, radio och i skrift. Jobbar med professionella pedagoger som coachar och ger verktyg för att gå hela vägen från egen idé till färdig produktion. Fanzingo har bland annat producerat program för SVT, Sveriges Radio och UR och bedriver också verksamhet på Botkyrkas fritidsgårdar. Finns i Subtopiaområdet i Alby.

Xenter

Xenter erbjuder tillsammans med Tumba gymnasium följande fyra estetiska spetsprofiler med riksintag (från och med hösten 2011): Animation, Foto, Ljud och Film/TV. Den nya YH-utbildningen "Livesändningsspecialist" ger dig en specialistkompetens inom TV-produktion med större livesändningsproduktioner. I Xenters 1 600 kvm stora tv-institution finns bland annat två studior med kontrollrum samt 14 Avid-redigeringar.

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 september 2017
Bibliotek & kultur