Stäng meddelande

Film i skolan

Personer som sitter vid dator

Foto: Film Stockholm

I Botkyrkas skolor får barn och unga tidigt chansen att ta del av film och medier som lek och kulturupplevelse, men också som del av det ”vidgade textbegrepp” som är en del av språk- och läsutvecklingen. Kommunen vill erbjuda ett brett utbud av både filmvisningar/skolbio, föreläsningar och seminarier, Skapande skola-projekt samt kompetensutveckling inom film, IT och medier för skolans pedagoger och ledare.

Boka kultur

En del av rörlig bild-verksamheten kan bokas via Botkyrkas nya bokningssajt Boka kultur. Du hittar den i menyn nedan.

Xenter mediepedagogik

Xenter erbjuder kompetensutveckling för lärare inom grundskolan och gymnasieskolan i IT och mediekompetens samt seminarier med anknytning till mediepedagogiskt skolarbete. Xenter erbjuder även eget skapande med rörlig bild och andra digitala uttrycksformer för skolklasser. Se länkar nedan till Xenter samt till Boka kultur.

Fanzingo

Hos Fanzingo lär sig låg-, mellan- och högstadieelever att göra film, radio och TV. Lärandet sker på det mest naturliga av alla sätt: att prova själv. Den egna historien är utgångspunkten för berättandet. Fanzingo erbjuder bland annat Skapande skola-projekt. Besök Fanzingo genom att klicka på länken nedan.

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 maj 2018
Bibliotek & kultur