Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn
Tillbaka till lediga jobb
190327_22.jpg

Förvaltningsledare till beslutsstöd i Botkyrka kommun

Arbetsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100

Ort: Botkyrka

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer: KS/2022:00365

Kontaktperson(er)

Sista ansökningsdatum:

2022-06-24

Ansök nu

Botkyrka kommun, Kommunledningsförvaltningen

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och cirka 6 400 medarbetare.

Kommunledningsförvaltningen ansvarar för styrning, ledning och samordning i kommunen. Vi bidrar till att visioner och politiska beslut blir verklighet. Vi är drygt 200 medarbetare med specialistkunskaper inom bland annat ekonomi, HR, kommunikation, utveckling och förvaltning, digitalisering, juridik, platsutveckling och trygghets- och säkerhetsfrågor.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Kommunledningsförvaltningen söker en engagerad, strukturerad, driven och lösningsorienterad förvaltningsledare till det kommunövergripande förvaltningsobjektet ”Styra och leda” innehållande IT komponenterna Qlik Sense, Stratsys och 2c8. Som förvaltningsledare arbetar du i gränslandet mellan verksamhet, ekonomi och IT-stöd och samarbetar i hög grad med andra funktioner på kommunledningsförvaltningen och övriga förvaltningars superanvändare. Arbetet innebär att ansvara för samt styra och stödja utvecklingen av kommunens beslutsstöd och därigenom skapa förutsättningar för kommunens chefer och andra användare att analysera, planera och följa upp sin verksamhet.
Som förvaltningsledare kommer du att:
• Ansvara samt leda det dagliga förvaltningsarbetet i objektet inklusive kopplingar till närliggande objekt och till kommunens ekonomi och kvalitetsarbete.
• Säkerställa att kommunens verksamheter kan planera, följa upp, analysera, rapportera och processkartlägga relevant data inom respektive systemstöd i objektet.
• Ansvara för framtagande, genomförande och uppföljning av årlig objektplan, inklusive ta fram samt följa upp budget och prognos för objektet.
• Projektleda tekniska och administrativa projekt som drivs av objektet.
• Aktivt arbeta tillsammans med verksamheten för att fånga upp och formulera krav på systemstöd samt implementera och testa dessa.
• Ansvara och arbeta aktivt med att planera, styra samt följa upp arbete som genomförs av konsulter/leverantörer.
• Säkerställa att avtal och SLA som uppfyller objektets behov finns på plats och kontinuerligt följa upp samt utvärdera dessa.
• Arbeta med informationssäkerhetsfrågor och frågeställningar kopplade till GDPR.
• Rapportera till samt vara föredragande i forum såsom styrgrupper samt i andra inom kommunen relevanta gemensamma forum.
• Planera samt genomföra kommunövergripande utbildningar inom beslutsstöd.

Vi erbjuder dig

Botkyrka kommun arbetar enligt ramverket PM3 för förvaltningsstyrning och som förvaltningsledare samarbetar du med övriga roller i objektet. Vi är ett team som jobbar tätt ihop med stort driv och engagemang. Hos oss får du en roll med stor påverkan och många möjligheter att göra skillnad för kommunen och dess förvaltningar. Du kommer att jobba på enheten Kvalitet och utredning som hör till avdelningen Styrning och utveckling, vilket gör att du kommer vara en del av ett större utvecklingsarbete för att stärka och samordna kommunens styrning.

Du som söker till oss

Krav: Vi söker dig som:
• Har relevant akademisk utbildning eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Har 3 årig yrkeserfarenhet av förvaltningsledning. Du har god kunskap och förståelse kring IT-system och hur de tillsammans med arbetsprocesser kan skapa effektivitet samt kvalitet i en organisation.
• Har erfarenhet av projektledning
• Har erfarenhet av LOU
• Har erfarenhet av samverkan och styrning av externa konsulter/leverantörer
• Har kunskaper om informationssäkerhet och GDPR
• Har yrkeserfarenhet inom systemadministration, service och support
• Har goda kunskaper både muntligt och skriftligt i svenska språket.Meriterande: Det är meriterande om du:
• Har erfarenhet från arbete med att vidareutveckla och förvalta system för beslutsstöd samt kunskap om systemintegrationer.
• Har erfarenhet från arbete med ekonomi och verksamhetsstyrning i offentlig verksamhet.
• Har erfarenhet av systemstöden Qlik Sense, Stratsys samt 2c8.


Du har lätt för att se helheten och förstå sammanhang. Vidare är du drivande i utvecklingsarbete, strukturerad och lösningsorienterad. Det är av vikt för tjänsten att du är trygg i din roll, självgående och van vid att ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Arbetsuppgifterna kräver att du är relationsskapande och samarbetsorienterad och vi kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering. Du är en god kommunikatör med förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Om oss

Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn.

Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör.

Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid.

Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Övrig information

Du som medarbetare är det viktigaste vi har för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag. Vi erbjuder därför en rad förmåner utöver den individuella lönen - för ett hållbart arbetsliv. Läs mer här: Vårt arbetsgivarerbjudande

Botkyrka kommun har beslutat att blivande medarbetare som kommer i kontakt med barn eller ungdomar eller barn under 18 år i verksamhet inom ramen för 9 § LSS ska visa utdrag ur belastningsregistret. Det gäller även för medarbetare inom gymnasieskolan, kultur- och fritidsverksamhet, hemtjänst, personlig assistans, servicehus samt vård- och omsorgsboende.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.