Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Informationsmöte på skolorna 2024

Väkommen på informationsmöte och öppet hus i Botkyrkas grundskolor. Ta chansen att träffa lärare, skolledning och bekanta dig med våra skolor inför att du ska välja skola för ditt barn.

Många av grundskolorna i Botkyrka välkomnar dig som ska göra skolvalet till informtionsmöte och öppna hus på plats i skolorna.

Nedan hittar du datum och tider för när skolorna bjuder in. Titta gärna här en extra gång innan du går på informationsmöte/öppet hus för att få den senaste uppdateringen om tider och datum.

Du är också varmt välkommen att ta kontakt med respektive skola för att ställa frågor och ta reda på mer om verksamheten.

Grindtorpsskolan F–9

Datum, tid, årskurs: Den 18 januari kl. 17:00-19:00 för vårdnadshavare vars barn börjar i förskoleklass höstterminen 2024.

Plats: Grindtorpsskolan, Lagmansbacken 12, matsalen.

Kontaktperson: Biträdande rektor Christer Skogert, tel: 0702886427, mejl: christer.skogert@botkyrka.se

Beskrivning: Vi bjuder in dig som har ett barn som ska börja i förskoleklass höstterminen 2024 på öppet hus.

Passa på att besöka vår fina skola och få en guidad visning av våra klassrum och övriga lokaler. Vi bjuder på fika och du kommer att få träffa lärare, representanter från skolledningen och elevhälsoteamet som berättar om hur vi arbetar på skolan.


Kvarnhagsskolan F–9 och Anpassad grundskola

Datum, tid, årskurs: Den 16 januari kl.17:00-18:00 för blivande förskoleklass.

Plats: Servitutsvägen 17, samling vid cafeterian, ingång huvudentren.

Kontaktperson: Biträdande rektor Ditte Lind, tel: 0708892021, mejl: ditte.lind@botkyrka.se

Beskrivning: Vi bjuder in dig som har barn som ska börja förskoleklass höstterminen 2024 på informationsmöte. Passa på att tillsammans med ditt barn besöka vår fina skola och få information om förskoleklass och skolan. Först blir det en stund med information och sedan blir det en rundvandring med visning av våra klassrum, fritidsavdelningar och övriga lokaler.

Ni kommer få träffa biträdande rektor, lärare och fritidspersonal som berättar om hur vi arbetar och hur det är att vara elev och förälder på Kvarnhagsskolan och svarar på alla era frågor. Välkommen!

Fittjaskolan Botkyrka Norra F–9 och Anpassad grundskola

Datum, tid, årskurs: Den 10 januari kl. 17:30-18:30. Gemensamt informatiosmöte för blivande elever i förskoleklass på Tallidsskolan och Fittjaskolan

Plats: Botkyrka Konsthall, Fittja Torg 21, Fittja.

Kontaktperson: Skoladministratör Elisabeth Lahdo, tel: 0725966803, mejl: elisabeth.lahdo@botkyrka.se

Beskrivning: Vi bjuder in dig som har ett barn som är intresserad av att söka till våra förskoleklasser höstterminen 2024. Passa på att tillsammans med ditt barn träffa rektor och blivande lärare, få information om hur vi arbetar samt ställa frågor till oss! Vi bjuder på kaffe och smörgås. Du är såklart välkommen att ta med ditt barn. Vi kommer under ett senare tillfälle bjuda in dig till ett Öppet Hus där du även får se våra lokaler

Varmt välkommen!


Tallidsskolan F–5 och Anpassad grundskola

Datum, tid, årskurs: Den 10 januari kl. 17:30-18:30. Gemensamt informatiosmöte för blivande elever i förskoleklass på Tallidsskolan och Fittjaskolan.

Plats: Botkyrka Konsthall, Fittja Torg 21, Fittja.

Kontaktperson: Intendent Suzana Pacariz tel: 072-5966783, mejl: suzana.pacariz@botkyrka.se

Beskrivning: Vi bjuder in dig som har ett barn som är intresserad av att söka till våra förskoleklasser höstterminen 2024. Passa på att tillsammans med ditt barn träffa rektor och blivande lärare, få information om hur vi arbetar samt ställa frågor till oss! Vi bjuder på kaffe och smörgås. Du är såklart välkommen att ta med ditt barn. Vi kommer under ett senare tillfälle bjuda in dig till ett Öppet Hus där du även får se våra lokaler

Varmt välkommen!

Borgskolan F–6 och Anpassad grundskola

Datum, tid, årskurs: Den 24 januari kl. 17:00-18:00, för blivande förskoleklass.

Plats: Borgskolan, Friggs väg 17, förskoleklassrummet (Paviljonger).

Kontaktperson: Tillförordnad rektor Lovisa Bethmorad, tel: 072-706 81 80, mejl: lovisa.bethmorad@botkyrka.se

Beskrivning: Vi bjuder in dig som har ett barn som ska börja i förskoleklass höstterminen 2024. Passa på att besöka vår skola och få en visning av våra klassrum. Du kommer att träffa skolledningen och lärare, som berättar hur vi arbetar på Borgskolan och i synnerhet i förskoleklass samt hur en dag i förskoleklass ser ut.


Brunnaskolan F–9

Datum, tid, årskurs: Den 24 januari kl. 18.00-20.00 för förskoleklass och blivande årskurs 7.

Plats: Humlevägen 2, i matsalen.

Kontaktperson: Intendent Makbule Bulduk, tel: 073-1832609, mejl: makbule.bulduk@botkyrka.se

Beskrivning: Kontakta skolan för information.


Hammerstaskolan F–9

Datum, tid, årskurs: Den 15 januari kl 17.00.

Plats : Hallundavägen 199, Norsborg, i matsalen.

Kontaktperson: Biiträdande rektor, jenny.svanberg@botkyrka.se

Beskrivning: Vi välkomnar förskoleklassföräldrar och föräldrar som önskar söka till andra årskurser på Öppet hus.

På mötet får ni träffa skolledare och speciallärare, vi visar runt i lokalerna och informerar om hur Hammerstaskolan arbetar.

Varmt välkomna!


Karsby International School F–9

Datum, tid, årskurs: Den 20 januari kl.12.00-13.00 för blivande förskoleklasselever och andra som vill söka till vår skola.

Plats: Tomtbergavägen 370, i förskoleklassens lokaler. Ingång stora entrén.

Kontaktperson: Lena Munther Sandström, tel: 072-2031330, mejl: lena.munther-sandstrom@botkyrka.se

Beskrivning: Har du ett barn som ska börja i förskoleklass hösten 2024? Då vill vi gärna träffa dig och ditt barn! Lördagen den 20 januari slår vi upp våra dörrar för er och här får ni bland annat träffa förskoleklassens pedagoger och skolledning. Vi kommer att berätta om förskoleklassens organisation, hur vi arbetar och vår vision. Du kommer få information om hur en typisk skoldag ser ut och vad som händer efter att skoldagen är slut och fritids tar vid. Det kommer att finnas möjlighet för dig att ställa alla dina frågor - välkommen!

Banslättsskolan F–5

Datum, tid, årskurs: Den 18 januari kl. 17.30-18.30 för blivande förskoleklass.

Plats/adress: Aftonvägen 6, Tullinge, Matsalen.

Kontaktperson: Renas Khezri, Biträdande rektor, tel: 0701826141, mejl: renas.khezri@botkyrka.se

Beskrivning: Vi bjuder in dig som har ett barn som ska börja i förskoleklass höstterminen 2024. Passa på att besöka vår fina skola för att höra hur våra grundskollärare och lärare mot fritidshemmet arbetar. Ni kommer också få en guidad visning av våra klassrum och övriga lokaler.


Eklidsskolan F–5

Datum, tid, årskurs: Den 31 januari kl.17:30 –18:30 för blivande förskoleklass och övriga intresserade.

Plats/adress: Nibblevägen 9, samling vid skolans entré.

Kontaktperson: Harke Steenbergen, biträdande rektor, mejl: harke.hendrik.steenbergen@botkyrka.se

Beskrivning: Du som har ett barn som ska söka skola för att börja i förskoleklass höstterminen 2024 är välkommen att besöka oss.

På vårt öppet hus får du träffa skolans- och fritidshemmets personal. Du kommer att få all information som du behöver om vår skola.


Falkbergsskolan 6–9

Datum, tid, årskurs: Den 24 januari kl.18:00-19:30 för årskurs 6.

Plats: Östanvägen 3, Tullinge.

Kontaktperson: Biträdande rektor Carolina Ejenäs, tel: 070-1806044, mejl: carolina.ejenas@botkyrka.se

Beskrivning: Vi bjuder in dig som har ett barn som ska börja i årskurs 6 höstterminen 2024. Passa på att tillsammans med ditt barn besöka vår fina skola och få en guidad visning av våra klassrum, aula och övriga lokaler. Vår kock bjuder på soppa i matsalen. Du kommer också att få träffa skolledningen, elevhälsoteamet, lärare och elever som berättar om hur vi arbetar och hur det är att vara elev på Falkbergsskolan.


Parkhemsskolan F–5

Datum, tid, årskurs: Den 22 januari kl.17:30-18:30 för blivande förskoleklass.

Plats: Adler Salvius väg 128, 146 53 Tullinge, Matsalen.

Kontaktperson: Biträdande rektor Lisa Lönnström, tel: 0708861402, mejl: lisa.lonnstrom@botkyrka.se

Beskrivning: Välkommen till informationsmöte på Parkhemsskolan i Tullinge.

Har du ett barn som ska börja i förskoleklass höstterminen 2024. Passa på att tillsammans med ditt barn besöka vår fina skola och efter den gemensamma informationen med start kl.17.30 få en guidad visning av skolans lokaler. Du kommer att få träffa skolans ledning samt lärare som berättar om hur vi arbetar och hur det är som elev att gå på Parkhemsskolan. Välkomna!


Rikstens skola F–9

Datum, tid, årskurs: Den 17 januari kl 17.30-18.30 för blivande förskoleklass.

Plats: Skolans matsal i huvudbyggnaden, entré Flygarvägen 5.

Kontaktperson: Sanna Hedgrund, biträdande rektor tel: 0701870183 mejl: sanna.hedgrund@botkyrka.se

Beskrivning: Välkommen till Rikstens skola. Vi bjuder in dig som har barn som ska börja förskoleklass hösten 2024. På vårt möte får du information om Rikstens skola, hur en dag i förskoleklass kan gå till hos oss och hur fritidshemmet fungerar. Du kommer få möta representanter från personal och skolledning.


Trädgårdsstadsskolan F–9

Datum, tid, årskurs: Den 23 januari kl. 17:30-18:30 för blivande förskoleklass. Den 25 januari kl. 17:30-18:30 för blivande årskurs 6.

Plats: Dymmelkärrsvägen 33, 146 50 Tullinge, Matsalen.

Kontaktperson: Förskoleklass: Biträdande rektor Maria Gate, tel: 0735997894, mejl: maria.gate@botkyrka.se

Åk 6: Biträdande rektor Christiane Rönqvist, tel: 0735997910, mejl: christiane.ronqvist@botkyrka.se

Beskrivning: Vi bjuder in dig som har ett barn som ska börja förskoleklass eller årskurs 6 till höstterminen 2024. Passa på att tillsammans med ditt barn besöka vår fina skola och få en guidad visning av våra lokaler. Vi startar upp med ett informationsmöte kl 17.30  för att sedan kika runt i skolans lokaler. Du kommer att få träffa skolledning samt personal från den årskurs som du besöker. Målsättningen är att ni ska få en tydlig bild av hur det är att vara elev här hos oss här på Trädgårdsstadsskolan. Välkomna!

 

Tullingebergsskolan F–5

Datum, tid, årskurs: Den 24 januari kl.17:30-18:30

Plats: Tullingebergsvägen 39, 146 45 Tullinge, Förskoleklassens lokaler.

Kontaktperson: Biträdande rektor Anna Hansson, tel.: 0708861447, mejl: anna.hansson4@botkyrka.se

Beskrivning: Har du ett barn som ska börja i förskoleklass höstterminen 2024? Passa på att besöka vår fina skola. Vi startar upp med ett informationsmöte kl 17.30 för att sedan kika runt i skolans lokaler. På plats finns skolledning samt lärare som berättar om hur vi arbetar och hur det är, som elev, att gå på Tullingebergsskolan. Välkomna!

Björkhaga skola F–9 och Anpassad grundskola

Datum, tid, årskurs: Öppet hus lördagen den 13 januari kl. 10:00–12:00 för blivande 6-åringar.

Plats: Högbrinksvägen 4 i Tumba. Backen, intill förskolan Björkbacken.

Kontaktperson: Biträdande rektor Georg Psilander, tel: 076-135 49 72, mejl: georg.psilander@botkyrka.se

Beskrivning: Björkhaga skola bjuder in till öppet hus där ni föräldrar och era barn får träffa personal i verksamheten och skolledning. Ni får möjlighet att ta del av vårt sätt att jobba med lustfylld och varierad undervisning från klassrum till skolgård. Vi kommer även att berätta om hur vi jobbar med demokrati och värdegrund bland våra unga elever. Härliga aktiviteter kommer att erbjudas blivande 6-åringar och deras syskon på skolgården. Hela familjen är välkommen denna dag!


Broängsskolan F–9

Datum, tid, årskurs: Den 31 januari kl.17:45–19:00.

Beskrivning: Vi välkomnar blivande förskoleklass höstterminen 2024 på Öppet hus.

Vi kommer samlas utomhus innanför grinden vid björken. Därefter går vi tillsammans upp till skolans paviljonger. Kontakta skolan för mer information.


Kassmyraskolan F–6 och Anpassad grundskola

Datum, tid, årskurs: Lördagen den 3 februari kl. 10:00–12:00.

Beskrivning: Välkommen på Öppet hus. Vi välkomnar blivande förskoleklass och andra intresserade av våra övriga årskurser för höstterminen 2024.

Kontakta skolan för mer information.


Skogsbacksskolan F–3

Datum, tid, årskurs: Den 24 januari kl. 16:00-17:30.

Kontaktperson: Skoladministratör Johanna Willén, tel: 070-209 38 46, mejl: johanna.willen@botkyrka.se

Beskrivning: Välkommen på Öppet hus/informationsmöte inför att välja skola till höstterminen 2024.

 

Storvretskolan 4–9 och Anpassad grundskola

Datum, tid, årskurs: Den 24 januari kl. 17:30-19:00.

Kontaktperson: Skoladministratör Johanna Willén, tel: 070-209 38 46, mejl: johanna.willen@botkyrka.se

Beskrivning: Välkommen på Öppet hus/informationsmöte inför att välja skola till höstterminen 2024.

 

Tunaskolan F–9

Datum, tid, årskurs: Onsdag 17 januari kl. 17:00–18:30 för blivande förskoleklass höstterminen 2024.

Plats: Prästgårdsvägen 114, Tumba.

Kontaktperson: Biträdande rektor Kerstin Börjesson, tel: 0727125570, mejl: kerstin.borjesson@botkyrka.se,

Beskrivning: Vi bjuder in er som har barn som hösten 2024 kommer att börja i förskoleklass. Under informationsmötet (start 17.00) kommer ni att få se våra lokaler, höra om hur elevernas skoldagar är upplagda och träffa delar av skolans personal. Vi kommer informera om vår värdegrund och kunskapssyn. Givetvis kommer ni även ha möjlighet att ställa de frågor ni har om vår verksamhet. Välkomna!

Datum, tid, årskurs: Den 31 januari kl.17.00-18.30, informationskväll för årskurs F-9.

Välkommen att besöka oss, träffa vår fantastiska personal och se våra lokaler. Vi kommer berätta om skolans pedagogiska uppdrag, våra ledord och hur vi skapar trygghet och trivsel.

Plats: Ringvägen 1A, Grödinge.

Kontaktperson: Expeditionen, Jannike Törn, tel: 0853063920.

Beskrivning: Vi bjuder in till informationskväll för dig som har ett barn som ska börja i förskoleklass eller är intresserad av att flytta ditt barn till Malmsjö skola.

Du kommer att få besöka våra lokaler och träffa vår fantastiska personal. Vi kommer att visa och berätta om vår verksamhet, hur vi arbetar och hur det är att vara elev på Malmsjö skola.

Botkyrka friskola F–9, Norsborg

Datum, tid, årskurs: Den 17 januari kl. 17:30, information för blivande förskoleklassföräldrar.

Plats: S:t Botvidsväg 28,. Enhet f-6. Den stora gula byggnaden. Vi möter er i entren.

Kontaktperson: Kajsa Nordenhäll rektor, mejl: kajnor@botfri.se, Jenny Lundberg bitr rektor, mejl: jenlun@botfri.se och Mathilda Andersson skoladministratör, mejl: matand@botfri.se

Beskrivning: Välkommen till Öppet hus! Rektorerna Kajsa och Jenny håller i en presentation av vår fina skola och du får tillfälle att ställa frågor. Vi visar också runt i lokalerna. Under öppet hus kommer även två elever från elevrådet att berätta om hur det är att vara elev på Botkyrka Friskola. 

Varmt välkomna! 


Edessaskolan F–6, Hallunda

Datum, tid, årskurs: Kontakta skolan för information.

Plats/adress: Humlevägen 2 (på Brunnaskolans område) i Norsborg.

Kontaktperson: Rektor Robert Abraham, tel: 08531-84912, mejl: robert@edessaskolan.se

Beskrivning: Kontakta skolan för information.


Freinetskolan Kastanjen F–9, Slagsta

Datum och tid: Den 17 januari 17.30 för blivande förskoleklass.

Plats/ adress: Slagsta Gårdsväg 2, Norsborg

Kontaktperson: Rektor Maria Nordheden Gard tel: 08-531 796 98, mejl: maria.nordheden-gard@kastanjen.nu

Beskrivning: Välkommen till öppet hus inför förskoleklass hösten 2024.

Lärarna som arbetar i förskoleklass och på fritids finns på plats för att berätta om verksamheten och visa lokalerna. Rektor Maria Gard kommer att berätta om skolan och freinetpedagogiken.

Är ni intresserade av andra årskurser går det bra att ringa till skolan för att få veta platstillgång och boka in ett enskilt möte för visning. Just nu har vi enstaka platser i andra årskurser.


Jensen grundskola Kvarnsjön F–9, Uttran

Datum, tid, årskurs: Den 16 januari kl. 17:00-19:00 för samtliga årskurser.

Plats/ adress: Tant Gredelins väg 2-6., vid huvudentrén.

Kontaktperson: Administratör Hanna Hellefors, tel: 0737733236, mejl: hanna.hellefors@jenseneducation.se

Beskrivning: Det är drop-in mellan 17:00 och 19:00, ni väljer själva när under denna tid ni besöker oss, det är bra om inte alla kommer samtidigt. För att alla ska få plats kan max två vuxna följa med barnet. Ett tips är att lämna bilen hemma då vi inte har någon besöksparkering.

Under det öppna huset kommer ni få besöka olika stationer runt om på skolan där ni får mer info om hur vi jobbar. Till exempel kommer ni lära er mer om vårt koncept, hur vi jobbar med matematik och vilka aktiviteter vårt fritidshem erbjuder. Självklart är vår personal på plats!

Vi tar endast in elever som står i vår kö, ni gör er köanmälan på vår webbplats.


Kunskapsskolan i Tumba 4–9, Tumba

Datum och tid: Kontakta skolan för mer information.


Sverigefinska skolan F–9 och förskola, Tumba

Datum, tid, årskurs: Den 17 januari kl.13:00-18:00

Plats: Utbildningsvägen 4, Tumba.

Kontaktperson: Rektor Susanna Viinikka, tel: 0737030564 mejl: susanna.viinikka@sverigefinskaskolan.com, Expeditionen: 0737030564, mejl: exp@sverigefinskaskolan.com

Beskrivning: Ta chansen att komma och besöka vår Sverigefinska skola. Vi har öppet hus i alla våra verksamheter. Var med en stund på skolelevernas lektioner eller i förskole- och fritidsbarnens aktiviteter. Träffa och prata med vår personal och skolans ledning. Ta del av lite allmän information vid någon av våra presentationstillfällen.

Välkomna!

Senast uppdaterad:

Gör skolvalet

Gör din ansökan och välj skola mellan 16 januari – 6 februari 2024.

En flicka som ler i utomhusmiljö.

Ditt barn ska lyckas – det är vad vi vill!

Om du vill ha trygghet och lärande – välj Botkyrkas kommunala skolor.

Senast uppdaterad: