Stäng meddelande

Petra Oxonius ny omsorgsdirektör

Bild från ett kök med tre personer. Till vänster Petra Oxonius som ler och tittar in i kameran. I bakgrunden till vänster syns en äldre man och en kvinna som står vid diskbänken.

"Grunden är att alltid utveckla kvaliteten och öka nöjdheten". Petra Oxonius är Botkyrkas nya omsorgsdirektör.

Botkyrkas nya omsorgsdirektör heter Petra Oxonius. Hon har erfarenhet från olika ledarroller inom vård- och omsorgsförvaltningen. Petra börjar den nya tjänsten den 1 maj 2019.

Det var 2012 som Petra Oxonius började jobba i Botkyrka kommun, då som sektionschef för hemtjänsten. Efter några år blev hon verksamhetschef över hela äldreomsorgen och något senare också över funktionsnedsättningsomsorgen. Just nu är hon tf omsorgsdirektör. Den 1 maj blir Petra ordinarie i den rollen.

— Jag har ett stort engagemang för Botkyrka och trivs med den anda som finns här. Jag vill fortsätta göra nytta för medborgarna tillsammans med alla fantastiska medledare i kommunen. Det blir en spännande utmaning att få göra det på en ny nivå, säger Petra Oxonius.

Fortsätta resan för nöjda medborgare

Petras personliga ledord är mod, tillit och innovation. Ledord som hon tar med sig i mötet med de arbetsuppgifter som väntar. Det handlar bland annat om att leda arbetet med införandet av valmöjligheter inom omsorgen, att hitta nya arbetssätt kopplade till digitalisering och välfärdsteknik, att möta utmaningar kopplade till rekrytering inom vård och omsorg.

— Samtidigt som vi står inför nya utmaningar ska vi vara uthålliga och fortsätta den resa för nöjda medborgare som vi har påbörjat. Grunden är att alltid utveckla kvaliteten och öka nöjdheten, säger Petra Oxonius.

Bidra till utvecklingen av Botkyrka

— Jag brinner för att de som är i behov av stöd ska få det på ett rättssäkert och tryggt sätt med god kvalitet. Det är viktigt att jobba med förväntningar och lyssna in behoven. Att få göra skillnad i samhället är en viktig drivkraft för mig och det vill jag fortsätta göra i den här kommunen som är långt ifrån lagom, säger Petra.

Leif Eriksson, kommundirektör, kommenterar rekryteringen:

— Jag ser fram emot ett fortsatt samarbete med Petra Oxonius. Hon har visat förmåga att leverera resultat, hon har gedigen ledarerfarenhet och hon kan Botkyrka. Petra kommer att kunna bidra till att utveckla både vård- och omsorgsförvaltningen och Botkyrka till att bli en ännu bättre plats och organisation.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 april 2019