Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Botkyrkas restauranger följer riktlinjerna

Bilden föreställer en skål fylld med sallad.

I helgen gjordes kontrollbesök både på dag- och kvällstid i flera av Botkyrkas restauranger och kaféer.

Under helgen som gick kontrollerade kommunen ett 20-tal restauranger och kaféer i Botkyrka. Syftet var att inspektera om man följer myndigheternas föreskrifter för att minska smittspridning. Resultatet visade att de allra flesta sköter sig bra. Endast ett ställe fick anmärkning på grund av att borden stod för tätt.

Föreskrifterna för att minska smittspridning av coronaviruset på restauranger och kaféer handlar framför allt om att undvika trängsel och långa köer. Det ska vara möjligt för gästerna att hålla avstånd till varandra.

"Vi tycker över lag att det ser bra ut på Botkyrkas restauranger. Men även om restaurangen gör allting rätt hänger mycket på att man som gäst tänker på att hålla tillräckligt avstånd till andra", säger Ulrika Svärd, miljöchef.

Kommunen har ett ansvar för att kontrollera att föreskrifterna följs. Upptäcker man brister pratar man i första hand med restaurangledningen för att de ska kunna åtgärda problemet. Sedan följer kommunen upp med återbesök. Generellt sett har restaurangerna två chanser att bättra sig. Om man trots upprepade anmärkningar inte vidtagit några åtgärder kan kommunen ta ärendet vidare till Smittskydd Stockholm som kan bestämma om eventuell stängning.

Klicka här om du vill veta mer om vilka regler som gäller på restauranger.länk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 maj 2020