Störningsinformation:
Störningar i e-tjänsten för bygglov 30 januari
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Hogslaby

Hogslaby

Hogslaby är Botkyrka kommuns järnåldersby. Området runt Hogslaby är mycket rikt på kulturhistoriska lämningar och fornminnen som inspirerat till olika pedagogiska program.

Hogslaby för alla treor i Botkyrka

I Hogslaby järnåldersby erbjuds alla tredjeklassare i Botkyrka två besök där eleverna lär sig med om järnåldern. Det första besöket består av en halvdags introduktion i vad arkeologi är och vad vi kan veta om hur människor levde under förhistorisk tid.
Gruppen besöker också de fornlämningar som finns i omgivningen.

På det andra heldags besöket får eleverna prova på att leva järnåldersliv i vår by.
Under handledning av forntidspedagoger får eleverna prova olika historiska vardagstekniker: laga mat, baka bröd och samla ätliga växter. I smedjan arbetas med järn som blir till krokar m m. Eleverna får också komma ut på en upptäcksvandring där de med samarbete och list löser olika problem.

Dessa två tillfällen ingår i Botkyrkas Kulturgaranti för årskurs tre. Det innebär att alla treor har möjlighet att få komma på två kostnadsfria besök i Hogslaby.

För skolklasser utanför Botkyrka

Även skolklasser från andra kommuner kan komma på lägerskola i Hogslaby. Då kostar besöket 6000 kronor per dag.Läs mer och boka i menyn nedan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 januari 2020
Bibliotek & kultur