Stäng meddelande

Hogslaby

Hogslaby

Hogslaby är Botkyrka kommuns järnåldersby. Området runt Hogslaby är mycket rikt på kulturhistoriska lämningar och fornminnen som inspirerat till olika pedagogiska program.

Hogslaby för alla treor i Botkyrka

I Hogslaby järnåldersby erbjuds alla tredjeklassare i Botkyrka två besök där eleverna lär sig med om järnåldern. Det första besöket består av en halvdags introduktion i vad arkeologi är och vad vi kan veta om hur människor levde under förhistorisk tid.
Gruppen besöker också de fornlämningar som finns i omgivningen.

På det andra heldags besöket får eleverna prova på att leva järnåldersliv i vår by.
Under handledning av forntidspedagoger får eleverna prova olika historiska vardagstekniker: laga mat, baka bröd och samla ätliga växter. I smedjan arbetas med järn som blir till krokar m m. Eleverna får också komma ut på en upptäcksvandring där de med samarbete och list löser olika problem.

Dessa två tillfällen ingår i Botkyrkas Kulturgaranti för årskurs tre. Det innebär att alla treor har möjlighet att få komma på två kostnadsfria besök i Hogslaby.

För skolklasser utanför Botkyrka

Även skolklasser från andra kommuner kan komma på lägerskola i Hogslaby. Då kostar besöket 6000 kronor per dag.Läs mer och boka i menyn nedan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 januari 2020
Bibliotek & kultur