Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Vill du jobba på valdagen den 9 juni med EU-valet?

07 maj 2024

Kommun och politik

Var med och säkra att valet genomförs demokratiskt, smidigt och tryggt i Botkyrka!

En person med röstkort i handen visas bakifrån.

Den 6–9 juni 2024 går miljontals européer till valurnorna för att rösta i EU-valet (Europaparlamentsvalet) och tillsammans forma den europeiska demokratins framtid. Botkyrka kommun rekryterar till en rad roller till valdagen den 9 juni.

EU-valet är ett unikt ögonblick där alla EU-medborgare tillsammans bestämmer hur Europeiska unionens framtid ska se ut. I valet väljer vi de representanter som ska vara ledamöter av Europaparlamentet.

Botkyrka kommun söker valarbetare till valdagen den 9 juni

Botkyrka kommun har redan rekryterat närmare 500 valarbetare till förtidsröstningen. Men fler personer behövs fortfarande till valdagen och i rollerna röstmottagare, rösträknare och teamledare.

Alla utbildas innan

Botkyrka kommuns valkansli berättar att alla som ska arbeta i EU-valet, avsett roll, får delta på en obligatorisk utbildning innan.

– Att arbeta som röstmottagare i ett val är ett ansvarsfullt myndighetsuppdrag och ett bidrag till grunden i den svenska demokratin. För att få rätt förutsättningar kommer alla röstmottagare, även de som arbetat i tidigare val, att utbildas då det ibland finns skillnader i rutiner och regelverk mellan föregående och aktuellt val.

Är du intresserad? Ansök här!

Om du vill jobba med EU-valet kan du läsa mer om de olika rollerna, ersättningsnivåer, vilka krav du måste uppfylla för att få arbeta med valet etc. eller göra en intresseanmälan här.


Om du vill läsa mer om EU-valet och varför det är viktigt att rösta kan du göra det här på vår hemsida.

Pa bilden visas EU-parlamentariker under en omröstning i plenisalen.

Omröstning i Europaparlamentet

Vill du veta mera om EU-valet eller göra en intresseanmälan?

Om du vill läsa mer om EU-valet och varför det är viktigt att rösta kan du göra det här på vår hemsida.

Om du vill jobba på valdagen, kan du anmäla ditt intresse och läsa mer om de olika rollerna, krav och ersättningsnivåer, via knappen nedan.

Andra har även läst