Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Årets pedagoger 2023

04 december 2023

Skola och förskola

Botkyrka kommuns utmärkelse ”Årets pedagoger 2023” går till Linda Nordgren, förskolan Kärrspiran, Charlotte Westman, Björkhaga skola och Hazal Demirel, Hammersta skola. Det ärofyllda priset delades ut i samband med en lunch vid Sturehovs slott.

 

420 nomineringar kom in till Årets Pedagog under hösten vilket gjorde att juryn från utbildningsförvaltningen hade mycket att stå i. Efter övervägande så togs tre värdiga vinnare fram.

Utbildningsnämndens ordförande Willy Viitala (M) och kvalitetschef Karianne Stensrud överlämnade utmärkelsen och blommor.

Utbildningsnämndens ordförande Willy Vitala (M) sa så här:

”Som nytillträdd ordförande i Utbildningsnämnden är det med nyfikenhet, intresse och stolthet jag idag har fått höra hur våra pristagare jobbar. Läraren är den enskilt viktigaste faktorn i att forma våra barns framtid.”

Utbildningsdirektör Anette Älmdalen sa tidigare så här:

"Det glädjer mig att få överraska och uppmärksamma tre pedagoger i år. Att vi har framåtlutade och nyfikna pedagoger både inom förskola och skola gör stor skillnad för vår organisation. De är inspiratörer och ledare som får barn och elever att vilja lära sig mer och växa oberoende på var de är i sin skolgång."

Linda Nordgren, Förskolan Kärrspiran

Så här lyder juryns motivering till Linda:

Du har ett enormt engagemang i barnens utveckling och ser varje individ. Med lätthet skapar du aktiviteter på förskolan som är förankrade i barnens vardag. Du ser möjligheter att använda varenda skogsdunge och kloss till pedagogiskt lärande. Du är en inspirationskälla för barn, föräldrar och kollegor.

Charlotte Westman, Björkhaga skola

Så här lyder juryns motivering till Charlotte:

Du har förmågan att skapa nyfikenhet och engagemang hos eleverna. Du får dem att tänka, reflektera och formulera problem för att hitta lösningar. Det ger en mycket kvalitativ undervisning. Din förmåga att skapa ett engagemang och lärande som inte tar slut när det ringer ut är inspirerande. Det är inte konstigt att flera elever vill hålla kontakten med dig även efter att de slutat högstadiet.

Hazal Demirel, Hammersta skola

Så här lyder juryns motivering till Hazal:

Du har en pedagogik som gör att alla känner sig sedda och hörda. Genom att bekräfta eleverna ger du dem de bästa förutsättningarna för att utvecklas och ta stora kliv framåt. Ditt lugn, din saklighet och din känsla för rättvisa är viktig för många. Därför blir du lätt en vuxen som eleverna vågar berätta hemligheter för, du har deras och vårt förtroende.

Utmärkelsen Årets pedagoger

Årets pedagoger är en utmärkelse som utbildningsnämnden i Botkyrka instiftade 2019. Priset ska lyfta fram kommunanställda pedagoger som goda förebilder och inspiratörer.

Målet är att långsiktigt öka kvalitéten i kommunens förskolor och skolor. Pedagoger kan nomineras till priset av vårdnadshavare, kollegor, chefer eller elever.

En jury utser sedan vinnarna enligt kriterier som beslutats av utbildningsnämnden. Utöver äran får pedagogerna 10 000 kronor i prispengar.

Prisutdelning för Årets Pedagog 2023.

Från vänster: utbildningsnämndens ordförande Willy Viitala (M), vinnarna Linda Nordgren, Charlotte Westman, Hazal Demirel och kvalitetschef Karianne Stensrud.

2022
Lotta Adelöw, förskolan Nova
Rebecka Beran, Tumba gymnasium

2021
Ulrika Alström, förskolan Sollidens
Monica Eriksson, Grindtorpsskolan
Camilla Olofsson, Falkbergsskolan

2020
Max Romell, Tumba gymnasium
Lena Sundqvist, Eklidsskolan

2019
Jessica Krebs, Broängsskolan
John Pettersson, Skyttbrinks gymnasium

Andra har även läst