Stäng meddelande

Ungdomsmottagning

Om du är 12 till och med 22 år är du välkommen till oss på ungdomsmottagningen. Till oss kan du komma om du har funderingar och frågor om din kropp, sexualitet, olika preventivmedel, eller om du mår dåligt och vill tala med någon. Vi som arbetar här är barnmorskor, sjuksköterskor, läkare och kuratorer. Alla besök är gratis och vi har tystnadsplikt. Vi finns på Hallundavägen 26 i Hallunda.

Du är välkommen att vända dig till oss för att till exempel:

 • ta upp frågor om ditt kön eller hur kroppen utvecklas
 • få svar på frågor om din mens till exempel om den är smärtsam, riklig eller oregelbunden
 • kolla om du har könssjukdomar
 • kolla om du är gravid
 • få information om olika preventivmedel och få recept
 • hämta kondomer gratis
 • prata om sexualitet
 • tala med någon om sådant som känns jobbigt
 • tala med någon om könsidentitet

Du kan alltid fråga oss om du är osäker på om ungdomsmottagningen är rätt ställe för din fråga eller ditt problem. Kan du få bättre hjälp någon annanstans, hjälper vi dig att komma dit.

Boka tid för besök

 • Ring oss på 08-530 613 57 för att boka tid eller om du behöver rådgivning. Våra telefontider är måndag till och med fredag klockan 13-14. Du kan lämna ett meddelande på vår telefonsvarare. Kom ihåg att säga vilket telefonnummer du vill bli uppringd på. Du kan välja att vara anonym.
 • Våra dropinmottagningar är tillsvidare stängda! Du kan boka ditt besök genom att ringa till oss på 08-530 613 57, vi har telefontid måndag-fredag 13-14, men svarar självklart i mån av tid. Om vi inte svarar, lämna gärna ett meddelande med information om namn samt vilket nummer du önskar bli uppringd på. Om du har feber, hosta. snuva eller andra besvär från luftvägarna ber vi dig att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och stanna hemma. ring då gärna och så bokar vi om din tid     
 •                                                                                                                   
  Är du stressad och vill må bättre?                                                                                           
  ACT är en kurs baserad på den senaste forskningen kring stress och välmående. Du får lära dig konkreta och evidensbaserade verktyg för att hantera livets stress och att leva ditt liv i mer samklang med dina livsvärden. Tillsammans med andra jobbar du med livsfrågor inom alla delar av livet och får lära dig verktyg för att skapa ett liv i bättre balans. Kursen som är gratis riktar sig mot ungdomar mellan 16-23 och baserar sig på en form av KBT.    
  Kurstillfällen:
  Onsdagarna 11/3, 25/3, 15/4, 22/4 kl. 16-19                          
  Anmälan via mejl:
  ungdomsmottagningen@botkyrka.se                                                                                                        

HBTQ-certifierade

Vi är HBTQ-certifierade. Det betyder att vi som jobbar på mottagningen har gått en utbildning som handlar om homosexualitet, bisexualitet, trans- och queerfrågor. Till oss är alla välkomna.

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 mars 2020